27 / 04 / 2024

Rusya’dan umudu kesen Avrupa, şimdi de Çin’in güneş panellerine gözü dikti!

Rusya’dan umudu kesen Avrupa, şimdi de Çin’in güneş panellerine gözü dikti!

Rusya’nın doğal gazının kesmesi, Avrupa'da Çin'in güneş enerjisi panellerine talebi artırdı. AB, mayıs ayında açıkladığı yenilenebilir enerji planında, 2030'a gelindiğinde de 600 gigavat kapasiteye ulaşmayı hedefliyor. İşte haberin detayları…



Avrupa yenilenebilir enerjiye hızlı bir geçiş yapıyor!

Rusya'dan doğal gaz ve petrol ithalatının kesilmesi kıtada büyü bir enerji açığına sebep olurken, alternatif enerji kaynaklarına yönelişin hızlandığı gözleniyor.

Enerji konuları üzerinde çalışan düşünce kuruluşu Ember'in derlediği verilere göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde güneş enerjisiyle üretilen elektrik miktarı, mayıs-ağustos aylarında geçen yıla göre yüzde 28 artarak saatte 99,4 teravat/saate çıktı.

AB, mayıs ayında açıkladığı yenilenebilir enerji planında, 2020 yılının sonunda 136 gigavat olan kurulu güneş enerjisi kapasitesini 2025'te iki katına çıkarmayı, 2030'a gelindiğinde de 600 gigavat kapasiteye ulaşmayı hedeflediğini bildirmişti.

Çin ve güneş panelleri!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, Çin şu anda dünyanın güneş fotovoltaik (PV) panellerinin yüzde 80'inden fazlasını üretiyor ve tedarik ediyor.

Çin’in mevcut genişleme planlarına göre, 2025 yılına kadar dünyadaki tüm üretim sürecinin yüzde 95'inden sorumlu olacak.

Çin, son on yılda hem konut hem de ticari kullanım için önde gelen güneş panel üreticisi oldu ve daha önce tedarik alanında daha aktif olan Avrupa, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri'ni  ise geride bıraktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön