28 / 03 / 2024

Sabuncubeli Tüneli'nin yüzde 93'ü tamamlandı!

Sabuncubeli Tüneli'nin yüzde 93'ü tamamlandı!

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, projede yüzde 93'lük gerçekleşme sağladıklarını belirtti.



AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz'da kazandığımız milli zaferi, 16 Nisan'da taçlandırarak Türkiye'ye yeni bir bayram yaşattınız. Bu senenin en erken bayramı 16 Nisan'dır. Şimdi ikinci bir bayramımızı yaşıyoruz." dedi.



- Sabuncubeli'nde ışık görünecek


Türkiye'nin önüne çıkarılmaya çalışılan engeller, ekonomik kriz oyunları ve toplumsal huzursuzluk girişimlerinin hayat bulmadığını, vatandaşların sağduyusu, kadirşinaslığı ve kardeşlik hukukunun tüm art niyetli girişimlerin üstesinden geldiğini dile getiren Başbakan Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çukur açanların o çukurların içinde kaldığını, o topraklara birlik, beraberlik tohumları ektiklerini, bu tohumların birer filiz halinde memleketin geleceğine uzandığını vurguladı.


İzmir'deki yatırımlara dikkati çeken Yıldırım, bu hizmetleri herkesin bildiğini, bugün bilmeyenlerin de yarın mutlaka öğreneceğini ifade etti.


Sabuncubeli Tüneli'nde 1-2 hafta içinde ışık görüleceğini dile getiren Yıldırım, projede yüzde 93'lük gerçekleşme sağladıklarını belirtti.


"İnşallah proje önümüzdeki yıl hizmete girecek, böylece Manisa ve  İzmir  artık birleşiyor. 10 dakika bilemedin, 15 dakika." diyen Yıldırım, Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde "korkunç" sıfatıyla belirttiği Sabuncubeli'ne yapılacak tünelle hayat kurtarılacağını söyledi.


Başbakan Binali Yıldırım, İzmir-Ankara Otoyolu'nun da vadettikleri 35 proje arasında yer aldığını kaydederek, "Eften püften projeler yok bizde, her biri milyarlık proje, bunun da projeleri 2017'de bitiyor, yapımı takip eden yıllarda planlanacak." dedi.


Salondakilerin "Biz yapıyoruz, Kılıçdaroğlu yürüyor." demesi üzerine Yıldırım, "Yahu kardeşim yürümeden yürümeye fark var. Kimisi millet için yürür, kimisi boşuna yürür. Nereye gideceğini bilmezsen yol, seni bildiği yere götürür." ifadelerini kullandı.


Yıldırım, Bornova Çevre Yolu Projesi çalışmalarının devam ettiğini aktararak, İzmir-Aydın-Denizli-Antalya'da bölünmüş yol yaptıklarını, şimdi de otoyol yapacaklarını, Kemalpaşa Lojistik Merkezi ile Torbalı'nın demiryolu ile bağlantısını sağlayacaklarını anlattı.


Belevi-Tire yolunun yapılamayacağı yönünde iddialar ortaya atıldığına işaret eden Yıldırım, "Şov yapanlar vardı: 'Olmaz, yapılmaz.' diyenler... Ömürlerinde çivi çakmamış adamlar, yalancı pehlivanlık yapıyorlardı. Başladı mı? İhalesi yapıldı, çalışmalara başlandı. İnşallah onu da birkaç sene içinde bitirmiş olacağız." diye konuştu.


- İzmir'i Süper Lig'e çıkarma zamanı


İzmir'deki stat projeleriyle ilgili uzun süre uğraştıklarını ifade eden Yıldırım, davalarla uğraştıklarını, nihayet bütün davaların bittiğini, temmuz ayında stat çalışmalarına başlayacaklarını ve hepsini yapacaklarını söyledi.


Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in Göztepe ile Süper Lig'e çıktığına dikkati çekerek, "Şimdi İzmir futbolda Süper Lig'e çıktı mı, Göz Göz Göztepe'yle çıktı mı? Şimdi İzmir'i Süper Lig'e çıkarma zamanı. 2019’da İzmir, Süper Lig'de olacak, nasıl olacağını biliyorsunuz. Yarım kalan işimizi mutlaka tamamlamamız lazım. Bizde yarım iş olmaz. Sizlere güveniyorum. İzmir ekibimiz inşallah bu işin üstesinden gelecek." değerlendirmesinde bulundu.


Stat sorunun sonunda hallolduğunu kaydeden Yıldırım, "Uğraşanlar, dava edenler, geciktirenler utansın, İzmir'e ne diyeceklerse bundan sonra onu söylesinler. Bunlarda öyle bir şey yok, yarın der ki: 'Biz yaptırdık'. Öyle bir adetleri var, hangi işi yaptıysak hemen gidiyorlar, korsan tabela çakıyorlar, 'Biz yaptık.' ama artık İzmirli gerçeği görüyor." ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön