26 / 04 / 2024

Safranbolu Muallimler Birliği binasına ödül!

Safranbolu Muallimler Birliği binasına ödül!

Bir süre önce onarılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki tarihi "Muallimler Birliği" binasının restorasyonuna ödül verilecek. 1970'te yıkılan tarihi bina, geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediyesi tarafından restore edilmişti.



Bir süre önce onarılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki tarihi "Muallimler Birliği" binasının restorasyonuna ödül verileceği bildirildi.


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye tarafından yapılan restorasyona, "Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı"nda ödül verileceğini söyledi.


Belediye olarak "yok olmaya yüz tutmuş" bir tarihi aslına uygun olarak canlandırdıklarını anlatan Aksoy, "Şehrimiz ve ülkemizin turizmine kazandırdığımız bu tarihi bina, daha önce medrese, açık hava sineması, kapalı sinema gibi pek çok faaliyette kullanılmış. Ama ne yazık ki kullanımına ara verildikten sonra yıkılmış. Yapmış olduğumuz çalışmayla tekrar turizme kazandırdığımız bu bina, artık bir kültür merkezi olarak kullanılacak" diye konuştu.


"Bu başarılı çalışmamız örnek gösteriliyor. Vermiş olduğumuz emeklerin de karşılığını bu övgülerle alıyoruz" diyen Necdet Aksoy, şöyle devam etti:


"Ayrıca yapmış olduğumuz bu restorasyon, fuarda 'Süreklilik Ödülü' alacak. Yapmış olduğumuz bu çalışmanın ödül alacak olması bizleri oldukça memnun etti. Bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."


- Muallimler Birliği


1322'de yapıldığı tahmin edilen, Cumhuriyet döneminden sonra "Çınar Sineması" olarak kullanılan ve 1970'te yıkılan tarihi bina, geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediyesi tarafından restore edilmişti.


AA




Geri Dön