20 / 04 / 2024

Sakarya Serdivan'ın altyapısına 35 milyonluk dev yatırım!

Sakarya Serdivan'ın altyapısına 35 milyonluk dev yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan’ın tüm içmesuyu altyapısını yenileyecek projede ilk kaynak töreni ile birlikte çalışmaların başlayacağını açıkladı.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serpan’ın tüm içmesuyu altyapısını yenileyecek projede ilk kaynak töreni ile birlikte çalışmaların başlayacağını açıkladı. Sakarya’yı daha yaşanılabilir bir şehir haline getirebilmek için altyapı, içmesuyu ve atıksu konusunda yatırımlara ara vermeden devam ettiklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Kısa süre önce Erenler ilçemizin tüm içmesuyu altyapısını yenileyecek projede ilk hat montajını yaparak çalışmalara başlamıştık. Şimdi de benzer bir projeyi Serpan ilçemiz için hayata geçiriyoruz. 35 milyon liralık projeyle ilçemizin tüm içmesuyu altyapısını yenileyeceğiz. 11 Kasım Cuma günü vatandaşlarımızın da katılımıyla düzenleyeceğimiz ilk kaynak töreniyle çalışmalarımıza başlıyoruz” diye konuştu.


300 Kilometre İçmesuyu Hattı

Serpan’da hayata geçirilecek proje ile içmesuyu kalitesini güvence altına alacaklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Serpan altyapısına 35 milyonluk yatırım yapıyoruz. Proje kapsamında bölgedeki tüm içmesuyu hatlarını yenileyeceğiz. İlçemize toplamda 300 kilometre içmesuyu hattı ve 5 bin metreküplük bir içmesuyu deposu inşa edeceğiz. Ayrıca 13 kilometrelik yağmursuyu hattıyla da bölgenin yağmursuyu altyapısını güçlendireceğiz. Hayata geçireceğimiz dev projeyle su kayıplarının önüne geçerken içmesuyu kalitesini de güvence altına almış olacağız. Yatırımımızın şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


İlk Kaynak 11 Kasım Cuma Günü

Başkan Zeki Toçoğlu, “Serpan’da eskiyen ve işlevini yitiren tüm içmesuyu hatlarını yenileyerek, bölgedeki kayıp kaçak oranını dünya standartlarına indireceğiz. Hatların yenilenmesiyle Sapanca Gölü’nden elde ettiğimiz birinci sınıf içmesuyu vatandaşlarımızın musluklarına daha sağlıklı bir şekilde ulaşacak. Çalışma haricindeki bölgelerde kesinti yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Birden fazla ekiple farklı noktalarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Serpan Belediyesi önünde, saat 15.00’da gerçekleştireceğimiz ilk kaynak törenimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön