24 / 04 / 2024

Sakarya'nın öncelikli gündemi 'kentsel dönüşüm'!

Sakarya'nın öncelikli gündemi 'kentsel dönüşüm'!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı seçilen AK Parti Milletvekili Uncuoğlu ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentsel dönüşümü masaya yatırdı.



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu ile buluştu. Medya Rota'nın haberine göre; TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı olarak seçilen Milletvekili Uncuoğlu’nu tebrik eden Başkan Yüce, yeni görevinde başarılar diledi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’nı kurduklarından bahseden Başkan Yüce, depreme hazırlık noktasında yapılacakların tespiti ve çözümleri için gereken adımları atacaklarını dile getirdi.

STRATEJİK PLAN HAZIR

Önceliklerinin depreme hazırlanmak olduğundan bahseden ve kentsel dönüşümü en hızlı şekilde gerçekleştirmek istediklerinden bahseden Başkan Ekrem Yüce, şunları söyledi:

“Depremin acı tecrübelerini yakından biliyoruz. Bu noktada afetlere hazır bir şehir oluşturmak en büyük önceliğimiz. Bu durumdan hareketle sadece depremi değil, alt kollarında tüm afetleri kapsayan ve şehrimizin en hazır hale taşıyacak adımları atmak için Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’mızı kurduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yolladığımız kentsel dönüşüm stratejik planımız onaylandığı takdirde sahada çalışmalarımızı başlatacağız.”

ÖNCELİK KENTSEL DÖNÜŞÜM

AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, güzel temennileri için Başkan Yüce’ye teşekkürlerini ileterek, şu açıklamalarda bulundu:

“99 depreminde depremi yaşayan bir yurttaş olarak TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı görevine seçildik ve çalışmalarımıza başladık. Öncelikle kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandıracağız. Vatandaşlarımızı kentsel dönüşüme teşvik edecek, farkındalık oluşturacağız. Yeni bir afet yaşamadan, vatandaşlarımızı hasarlı binalardan çıkarmanın hedefindeyiz. Şehrimizin bu konudaki çözüm ve tecrübelerini TBMM Deprem Komisyonu’nda da değerlendireceğiz. Rabbim çıktığımız yolda çalışmalarımızda bizlere kuvvet versin.”


Geri Dön