25 / 04 / 2024

Sakaryaspor Stadı'nın yüzde 60'ı tamam!

Sakaryaspor Stadı'nın yüzde 60'ı tamam!

Türk futboluna çok sayıda yıldız yetiştiren Sakaryaspor'un geçen yıl TOKİ tarafından inşaatına başlanan UEFA standartlarına uygun 28 bin kişilik stadının yüzde 60'ı tamamlandı.



 Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Sakaryaspor'un, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından UEFA kriterlerinde inşa çalışmaları süren 28 bin 160 kişilik stadının gelecek sezona yetiştirilmesi planlanıyor.


Projeye göre, Adapazarı ilçesindeki yaklaşık 128 dönüm arazinin 28 dönümü üzerinde yapılan statta, sosyal donatıların yanı sıra 18 asansör, 29 loca, 22 mescit, emzirme odaları, çocuk oyun alanları yer alıyor.


Engelli vatandaşların rahat kullanımına yönelik tasarlanan statta, 495 kişilik VIP tribünü, 232 loca, 378 kişilik basın tribünü, 150 engelli seyirci ve 150 engelli refakatçı koltuğu bulunuyor.


Üst yapı betonarme işlerinin tamamlandığı stadın, bodrum katta 8'i engelli 151 araçlık kapalı otopark, çevresinde ise 77'si engelli, bin 342 araçlık açık otoparkla hizmet vermesi amaçlanıyor.


- "Yeni statla yükselişe geçeceğiz"

Türk futboluna önemli yıldızları kazandıran yeşil-siyahlı ekip, eski güzel günlerine geri dönmek için yapılan çalışmalar kapsamında yeni stadı da milat olarak görüyor. 


Mücadele ettiği 3. Lig'den bir üst lige çıkarak, mazisine yeni şampiyonluklar kazandırma planları yapan Sakaryaspor, yeni stadında 2. Lig müsabakası oynamayı hedefliyor. 


Kulüp başkanı Selahattin Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut stadın ekonomik ömrünü doldurduğunu, gelen seyirci ve misafirlere karşı mahcup oldukları bir konuma kavuştuğunu söyledi. 


Ömrü bittiği için stada masraf da yapılamadığını vurgulayan Aydın, "Dört gözle yeni stadın bitimini bekliyoruz. Yüzde 60'ı tamamlandı. Gelecek sezon 2. Lig'e yükselerek maçlarımızı yeni stadımızda yapmak en büyük hedefimiz. Allah, inşallah bizleri mahcup etmez" ifadelerini kullandı. 


Aydın, Sakaryaspor'un Türkiye'de "futbolun beşiği" olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Futbolcu yetiştirip dışarı gönderen bir takım ama biliyorsunuz çok sıkıntılı günler geçirdi. İki yıl önce amatör lige düşmeyle burun buruna gelmişti. Hamdolsun o sıkıntıları atlattık. Şehrin başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere iş adamı Orhan Kocabıyık'ın katkıları, Sakaryaspor için kurtuluş oldu. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Amatöre düşme korkusunu atlattık, bundan sonra bir üst lige çıkma, eski günlere geri dönme mücadelesi veriyoruz. O sıkıntılı günlerde de tabi çok fazla futbolcu yetişmemiş. Gençlerin de hedefi Sakaryaspor olmamış çünkü devamlı kötüye giden bir kulüp ama şimdi iyiye gidiyor. Herkesin tekrar Sakaryaspor formasını giymek için mücadele ve rekabet edeceği bir ortam olacak. Biz onu görüyor ve ümit ediyoruz."


AA



Haber Fanatik Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


3. Lig'de yeniden eski şaşaalı günlerine geri dönmek isteyen Sakaryaspor'un yeni stadı da hedefleri de yükseliyor, futboluna çok sayıda yıldız yetiştiren Sakaryaspor'un geçen yıl  TOKİ  tarafından inşaatına başlanan UEFA standartlarına uygun 28 bin kişilik stadının yüzde 60'ı tamamlandı. Kulüp başkanı Selahattin Aydın, "Gelecek sezon 2. Lig'e yükselerek maçlarımızı yeni stadımızda yapmak en büyük hedefimiz''dedi.


Fanatik 



Haber Milat gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Stadını da TOKİ yapıyor Türk futboluna çok sayıda yıldız yetiştiren Sakaryaspor'un geçen yıl TOKİ tarafından inşaatına başlanan UEFA standartlarına uygun 28 bin kişilik stadının yüzde 60'ı tamamlandı. 

SPOR Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Sakaryaspor'un, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından UEFA kriterlerinde inşa çalışmaları süren 28 bin 160 kişilik stadının gelecek sezona yetiştirilmesi planlanıyor. Projeye göre, Adapazarı ilçesindeki yaklaşık 128 dönüm arazinin 28 dönümü üzerinde yapılan statta, sosyal donatıların yanı sıra 18 asansör, 29 loca, 22 mescit, emzirme odaları, çocuk oyun alanları yer alıyor. 

Engelli vatandaşların rahat kullanımına yönelik tasarlanan statta, 495 kişilik VIP tribünü, 232 loca, 378 kişilik basın tribünü, 150 engelli seyirci ve 150 engelli refakatçi koltuğu bulunuyor. Türk futboluna önemli yıldızları kazandıran yeşil-siyahlı ekip, eski güzel günlerine geri dönmek için yapılan çalışmalar kapsamında yeni stadı da milat olarak görüyor.Mücadele ettiği 3. Ligden bir üst lige çıkarak, mazisine yeni şampiyonluklar kazandırma planları yapan Sakaryaspor, yeni stadında 2. Lig müsabakası oynamayı hedefliyor. 


Milat


Geri Dön