18 / 04 / 2024

Samsun Atakum'a öğretmenevi müjdesi!

Samsun Atakum'a öğretmenevi müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Atakum'a öğretmenevi müjdesi verdi.



Memur-Sen'e bağlı sendikaların Samsun temsilcileri, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'i makamında ziyaret etti. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, sendika temsilcilerinin destek sözü verdiği Zihni Şahin ise yaptığı açıklamada, Atakum için büyük bir projeyi açıkladı. Başkan Zihni Şahin, "Atakum'a öğretmenevi inşa edeceğiz" dedi.

 
'KANGRENLEŞEN SORUNLARI ÇÖZDÜK'

Samsun Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmada açıklamalar yapan Başkan Zihni Şahin "9 yıl Bafra'da belediye başkanlığı görevinde bulunduk. Genel seçim döneminde de bize Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi verildi. Göreve geldiğimiz günden beri gece gündüz demeden çalıştık. Samsun'da nerede problem varsa çözümü konusunda gayret ettik. Bir çok kangren hale gelmiş sorunu çözdük. Uzun süreç gerektiren olayları gündeme aldık. Çabalarımız Samsun halkı tarafından takdir gördü ve olumlu bir karşılık buldu" dedi.


'YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇMAK GÖREVİMİZ'

Önümüzdeki süreçte belediyelerin fonksiyonlarında artış olacağına inandığını söyleyen Başkan Şahin, "Bu nedenle şehirlerin gelişmesine, kalkınmasına ne gibi katkılar sağlarız diye düşünmek zorundayız. Örneğin yatırımcıların önünü açmak da artık belediyelerin görevi. Organize Sanayi Bölgesi'nin(OSB) genişlemesi anlamında bir çalışma var. Halledilirse Samsun'un en az 10 yıllık yatırım prblemi çözülmüş olur. OSB yatırım aldığında Samsun, önümüzdeki 8-10 yıl içinde çok büyük bir değişime uğrar diye düşünüyorum. Örneğin tarım ve sanayinin yanında turizmden de bir pay alacağımıza inanıyorum. Samsun'da çok otel yapıldı. Basında, 'Samsun oteller mezarlığı olacak' gibi şeyler okuduk fakat yazın otellerde yer kalmadığını da gördük. 19 Mayıs'ın 100'üncü yılı vesilesiyle Samsun'da çok büyük etkinlikler olacak. Kuş Cenneti'yle, Ladik'teki kayak merkeziyle, termal cenneti Havza'sıyla, Vezirköprü Kanyonu ile Samsun'un doğal ve kültürel zenginliklerini iyi bir şekilde sunduğumuzda doğa ve kültür turizmi açısından ümitlerimiz artıyor" diye konuştu.

 

'ATAKUM'A ÖĞRETMENEVİ KAZANDIRACAĞIZ'

Başkan Zihni Şahin, açıklamalarının son bölümünde ise Memur-Sen temsilcilerine Atakum ile ilgili çok önemli bir projeyide açıkladı. Başkan Şahin, "Bir eğitimci olarak, eğitime, okullarımıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ne kadar önem verdiğimi herkes biliyor. Yeni dönemde Atakum ile ilgili birbirinden önemli, birbirinden değerli projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi de ilçeye öğretmenevi kazandırmak olacaktır. Bunun müjdesini sizlerin huzurunda vermek istiyorum"dedi.


Geri Dön