24 / 04 / 2024

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm hızlandı!

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm hızlandı!

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşümüne imza atan Canik Belediyesi, Soğuksu ve Yeni Mahallelerde dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı



Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşümüne imza atan Canik Belediyesi, Soğuksu ve Yeni Mahallelerde dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı 


İki mahallede toplam 256 dönüm alanda kentsel dönüşüm projesi yürütecek olan belediye, Emlak Konut aracılığı ile ilçeye bölgenin en lüks yaşam alanını inşa edecek. 


Toplam 383 dönüm alanda 2 bin 688 konuttan oluşan Kuzey Yıldızı Projesi ile Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşümüne imza atan Canik Belediyesi, hurdacıların da içinde yer aldığı Yeni Mahalle'de dönüşüm çalışmalarını sürdürürken, Soğuksu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Çalışmaları sürecini yeniden başlattı. 81 dönümü Yeni Mahalle, 175 dönümü ise Soğuksu Mahallesi olmak üzere toplam 256 dönüm alanı kapsayan dönüşüm çalışmaları kapsamında, Samsun Türkiye'de örnek bir yaşam alanına kavuşacak. 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kentsel tasarım işlerini yürüten müşavir fiimanın yetkilileri ile makamında toplantı yaptı. Başkan yaıdımcıları ve ilgili birim müdürlerinin de yer aldığı toplantıda Yen Mahalle için hazırlanan avan projeyi inceleyen Başkan Osman Genç,  TOKİ  tarafından da uygun görülen avan projede özellikle yeşil alanın çok olmasına dikkat çekti. Yeni Mahalle'de Emlak Konut ile birlikte Türkiye'ye ömek olacak bir dönüşüme imza atılacaklarını ifade eden Bakan Genç, kentsel dönüşüm alanının, sosyal donatıların yanı sıra eğitim, kültür ve dini tesislerle zenginleştirileceğini söyledi. 

Yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Genç, "Yeni Mahalle'de 81 dönüm alanda kamulaştırma işlemlerinin yüzde 80'i tamamlandı. 


Şu ana kadar 250'yi aşkın bina yıkıldı. Geri kalan kısmının yıl sonuna kadar tamamlanmasını planlıyoruz. Canik halkımız her şeyin en güzelini hak etmektedir. İnanıyorum ki, Soğuksu Mahallemizde görüşme süreci olumlu sonuçlanacak ve bu mahallemizde de yaşam standardını artıracağız" diye konuştu. 


Anadolu


Geri Dön