18 / 04 / 2024

Samsun turizmi Kuveyt'te tanıtılacak!

Samsun turizmi Kuveyt'te tanıtılacak!

Kuveyt Evkaf Bakan Vekili Dr. Adil El Fellah, kentin turizm potansiyellerini görmek, ilçelerdeki tarihi ve turistik mekanlarda incelemelerde bulunmak üzere ailesiyle birlikte Samsun'a geldi...



Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları (THY) Samsun Bölge Müdürlüğü'nün daveti üzerine şehre gelen Bakan Vekili El Fellah, Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile akşam yemeğinde buluştu. Samsun'u çok beğendiğini ifade eden El Fellah, kenti Kuveyt'te tanıtmaya ve pazarlamaya hazır olduklarını söyledi.


Kuveyt Evkaf Bakan Vekili Dr. Adil El Fellah onuruna Amisos Restourant'ta düzenlenen akşam yemeğine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, THY Samsun Bölge Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu, THY Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Ceylan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Camaş katıldı.


Akşam yemeğinde Samsun ile ilgili düşüncelerini ifade eden Dr. Adil El Fellah, kentin turizm konusunda Kuveyt'te tanıtımı, reklamı ve pazarlanması için ellerinden gelen her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Ancak öncelikle kentin turizm potansiyellerini ve avantajlarını tam manasıyla öğrenmeleri gerektiğini ifade eden Bakan Vekili Dr. El Fellah, "Samsun'un tanıtılması için ülkemizde elimizden geleni yaparız ve turizme hazırız. Buraya hangi yaş aralığındaki gençler gelebilir? Aileler nasıl kalabilir? Nasıl tatil yapabilirler? Tedavi amaçlı gelenler nereye gidebilir? gibi bilgileri bilmemiz lazım ki ona göre hareket edelim. Mesela kışın, yazın veya her vakit gelebilirler mi? Turizm çok kapsamlı bir konu. Bunları bilirsek ona göre program ayarlayabiliriz. Kuveyt'te bir araştırma şirketi var. Bu şirketler turizm konusunda araştırma yapıyorlar. Samsun ilgi ilgili bir araştırma yaptırabiliriz. Türkiye'ye gelen Arap turistler üzerinde araştırma yaptırabilir, daha çok neden geldiklerini öğrenebiliriz. Bunları öğrendikten sonra Samsun'un artı ve eksiklerini görüp ona göre hareket edebiliriz. Bu araştırmaya göre pazarlama, tanıtma ve tatil programı hazırlanabilir. Daha sağlıklı ve detaylı araştırma ortaya çıkabilir." dedi.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yemekte Bakan Vekili El Fellah'a Samsun'un tarihi ve turistik potansiyelleri ile doğal ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi verdi. Kentin Karadeniz Bölgesi'nin en büyük metropol şehri olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, "Samsunumuzu turizm yönünden de geliştirmek ve var olan potansiyellerimizi gün ışığına çıkarmak istiyoruz. Bunun için özellikle ilçelerimizdeki eksikliklerimizi gidermek için 2 yıllık turizm eylem planları hazırlayarak, hızla yatırımlara başlayacağız. Bunun dışında şehrimiz, doğal ve turistik açıdan olduğu gibi tarihi ve kültürel bakımdan da köklü bir geçmişe sahip. Bunu geçmişten günümüze kalan eserlerimizden görmek mümkün, Samsun, yakın zaman içinde turizmde önemli bir seviyeye gelecek. Bunda Arap ülkelerinin önemli katkısı olacağını biliyoruz. O nedenle Kuveyt'te Samsun'un turizm alt yapısının tanıtılması ve anlatılması için sizlerden de destek bekliyoruz." şeklinde konuştu.


Samsun Valisi İbrahim Şahin de il genelinde görülüp gezilebilecek çok sayıda tarihi ve turistik yerler olduğunun altını çizerek, " İnşallah gelen Arap turistlerimize bu güzelliklerimizi gezdirip tanıtacağız. Başka bir zaman da Samsun'un yazını gösterme fırsatı buluruz. Çünkü şehrimizin hem yazı hem de kışı çok güzel. Bir kaç yıldır körfez bölgesi ülkelerden turizm acenteleri ve iş adamları geliyor. Özellikle bazı ilçelerimizden konut yapmak için yer satın almak istiyorlar. Trabzon ve çevresinde yer olmadığı için Arap turistler otellerde kalıyor. Ama Samsun'dan yer alıp konut yaparak tatillerini evlerinde geçirmek istiyorlar. Sizden Kuveyt'teki turizm acente sahiplerini getirip Samsun'u görmelerini sağlamanızı bekliyoruz. Samsun'u Kuveyt'te yeterince tanıtmak istiyoruz. Samsun'u çok iyi anlatabilmek ve tanıtabilmek lazım. Bunu da turizm acentelerinin programına koyabilmek lazım." ifadelerini kullandı.


Bakan Vekili El Fellah, yemekte Vali Şahin ile Başkan Yılmaz'a hurma, Vali Şahin ise El Fellah'a işlemeli çini tablo hediye etti. Dünyanın her yanında İslami ve insani destek projelerini hayata geçiren Kuveyt Evkâf Bakanlığı, cami, medrese, kuran kursu gibi ibadethane destekleri verirken, eğitim ve sosyal yardım projelerine de karşılıksız destek vermesiyle biliniyor. Bakanlık, tüm dünyada 5 ve 10 yıllık planlarla insani ve İslami yardım faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön