26 / 04 / 2024

Samsun'da 100 milyon liralık termal otel yatırımı!

Samsun'da 100 milyon liralık termal otel yatırımı!

Samsun Havza'da hayata geçirilecek olan Hattuşa Vacation Termal Club Havza Termal Otel, Devre Mülk ve Tatil Köyü kompleksinin tanıtımı yapıldı.



Havza ilçesinde Doğan Jeotermal Şirketler Grubu tarafından yapılacak Hattuşa Vacation Termal Club Havza Termal Otel, Devre Mülk ve Tatil Köyü kompleksinin tanıtımı yapıldı.

Toplantıda Havza ilçe Belediye Başkanı Murat İkiz, açıklamalarda bulundu.


Havza Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Doğan Jeotermal Şirketler Gurubu Başkanı Mehmet Ali Doğan hayata geçecek olan proje ile Havza’da ki kaplıca işletmeciliği anlayışının değişeceğini belirterek; “Dünya’da termal sağlık pastası büyüdüğü halde Türkiye bu pastadan gerekli payı alamamakta. Ülkemizde termalle ilgili yanlış alı vardır. Termale yaşlılar gider. Hayır termale gitmek için yaşlı olmaya gerek yok. Sağlıklı kalmak içinde termal kullanılır.  Havzamız termalde tarihi bir ilçemiz ama termal kullanımdan bilimsel termal kullanıma geçmiş bir ilçe değil. Şirket olarak 10 yılda 5 yatırım yapma hedefimizin son halkası Havza. Burayı tercih etmemizde Sayın Belediye Başkanımızın sıcak ve samimi yaklaşımları önemli bir etken oldu. Yapmış olduğumuz talep analizleri sonucunda projemizi şekillendirdik. Havza yatırımı devam eden Termal Fizik Tedavi Merkezi olan bir ilçemiz. Geleneksel termali medikal termal ile birleştirme için Havza’da bir ihtiyacımız yok.  Yapılan bu yatırım ile bölgede yaklaşık bin kişiye aş ve iş imkanı sağlanacak.  Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Havza’da yatırım yapmaktan çok mutluyum. Bu yatırımın maliyeti yaklaşık 100 milyon lira ve bu yıl içerisinde temel atacağız. İlçemizde termal su var. Mevcut su bizim gibi en az 4 işletmeye daha yeter. İlçemize, bölgemize hayırlı olsun.” açıklamasında bulundu. 


AA




Geri Dön