26 / 04 / 2024

Samsun'da istinat duvarı çöken bina sağlam çıktı!

Samsun'da istinat duvarı çöken bina sağlam çıktı!

Samsun’da stinat duvarı çöken binanın temelinde yapılan teknik incelemelerde hasar olup olmadığı incelendi. İstinat duvarının yeniden inşa edilmesi, bina sahipleri evlerine yeniden taşınabilecek.



Samsun’da gerçekleşen dere ıslah çalışmalarında istinat duvarı çöken binanın temelinde gerçekleşen teknik incelemlerde hasar olup olmadığı tespit edildi. Binadan taşınan vatandaşlar, istinat duvarının yeniden inşa edilmesiyle evlerine geri dönebilecek.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; olay, dün öğlen saatlerinde Atakum ilçesi Yeni Mahallede yaşandı. Afanlı Deresinde gerçekleşen ıslah çalışmasında kazı yapıldığı sırada bir binanın istinat duvarında çökme meydana geldi. Olayda park halinde bulunan bir otomobil çökmeyle birlikte yamaca kaydı. Can kaybı ve yaralananın olmadığı göçükte, 6 katlı bina tedbir amacı için tahliye edildi.

Olay sonrasında binanın temelinde hasar olup olmadığıyla ilgili teknik incelemelerde bulunuldu. Binanın temelinde hasar olup olmadığı tespit edildi. İstinat duvarı güçlendirme çalışmaları sonrasında, akrabalarında kalan vatandaşlar binalarına geri dönebilecek.

’UCUZ ATLATTIK’

Apartmanda yaşayan ve dün geceyi teyzesinde kaldığını söyleyen Doğukan Keskin, "İstinat duvarını güçlendirmek için çalışma yapıldı ve kayalar dikildi. İstinat duvarıyla apartman arasına dolgu yapımı çalışması ise devam ediyor. Olayın ardından gelen ekipler dün akşam saatlerine kadar çalışmaya devam etti. Bu sabah itibariyle de yeniden geldiler. Hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Apartmanda yaşayanlar genelde akrabalarında kaldılar. Bizde ailecek teyzemin evinde kaldık" diye konuştu. 

Samsun'da büyük panik! 6 katlı bina tahliye edildi!


Geri Dön