25 / 04 / 2024

Samsun çöken bina

Samsun çöken bina

Samsun’da stinat duvarı çöken binanın temelinde yapılan teknik incelemelerde hasar olup olmadığı incelendi. İstinat duvarının yeniden inşa edilmesi, bina sahipleri evlerine yeniden taşınabilecek.

Samsun'da büyük panik! 6 katlı bina tahliye edildi!

Samsun'un Atakum ilçesinde dere ıslah çalışlarında bir binanın istinat duvarı çöktü. Park halindeki otomobili yamaca kaydığı olayda, 6 katlı bina tahliye edildi.

Samsun Büyükşehir 8 taksitle bina ve arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'da yer alan bina ve arsayı 8 taksitle satışa çıkardı. İşte ihale ile ilgili detaylar...

Samsun Büyükşehir, Atakum'da bina ve arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Samsun Atakum'da yer alan bina ve arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkul ve arsanın yüz ölçümü 3 bin 421 metrekare olarak açıklandı.

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Nijerya'da 3 katlı bina çöktü! 8 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

Nijerya'da 3 katlı bir bina henüz öğrenilemeyen nedenle çöktü. Çöken binanın enkazı altında kalan 8 kişi hayatını kaybederken 23 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

Miami'de bir kısmı çöken 13 katlı bina yıkıldı!

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami'de bir kısmı çöken 13 katlı binanın tamamı kontrollü bir şekilde yıkıldı. 

Emrullah Eruslu'dan Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklama!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Başkanı Emrullah Eruslu Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

ABD'de felaket! Florida'da 12 katlı bina çöktü!

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan 12 katlı bir bina çöktü. Çöken binanın enkazında çok sayıda yaralı olduğu düşünülüyor.

Zeytinburnu'nda çöken bina incelendi!

Zeytinburnu'nda çöken binanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına bağlı Deprem Risk Analizi ekipleri çöken binanın enkazında inceleme yaptı.

Kartal'da çöken bina için bilirkişi raporu alınacak! 

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin yürütülen davada bilirkişi raporu alınmasına karar verildi. 

Samsun Büyükşehir vakıflar için 903 bin TL kira ödedi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrenci yurdu olarak kiralanan 2 binanın daha sonra bir vakfa devredildiği ve kira bedellerinin de belediye tarafından ödendiği belirlendi. Sayıştay belediyenin 2 bina için 2019'da 903 bin 310 TL (KDV hariç) bedel ödediğini belirledi.

Samsun Gazi Devlet Hastanesi'ne ek bina yapılıyor!

Samsun'da koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Gazi Devlet Hastanesi’nin bitişiğine ek bina inşası için karar alındı. Acil servisin pandemi kısmının genişletileceği bina, Covid-19 hastalarını tedavisi için kullanılacak.

Samsun çöken bina Haberi

Samsun çöken bina

Samsun’da gerçekleşen dere ıslah çalışmalarında istinat duvarı çöken binanın temelinde gerçekleşen teknik incelemlerde hasar olup olmadığı tespit edildi. Binadan taşınan vatandaşlar, istinat duvarının yeniden inşa edilmesiyle evlerine geri dönebilecek.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; olay, dün öğlen saatlerinde Atakum ilçesi Yeni Mahallede yaşandı. Afanlı Deresinde gerçekleşen ıslah çalışmasında kazı yapıldığı sırada bir binanın istinat duvarında çökme meydana geldi. Olayda park halinde bulunan bir otomobil çökmeyle birlikte yamaca kaydı. Can kaybı ve yaralananın olmadığı göçükte, 6 katlı bina tedbir amacı için tahliye edildi.

Olay sonrasında binanın temelinde hasar olup olmadığıyla ilgili teknik incelemelerde bulunuldu. Binanın temelinde hasar olup olmadığı tespit edildi. İstinat duvarı güçlendirme çalışmaları sonrasında, akrabalarında kalan vatandaşlar binalarına geri dönebilecek.

’UCUZ ATLATTIK’

Apartmanda yaşayan ve dün geceyi teyzesinde kaldığını söyleyen Doğukan...