18 / 04 / 2024

Şanlıurfa Akçamescit kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Şanlıurfa Akçamescit kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ ortaklığında Akçamescit bölgesinde 4 etaptan meydana gelen toplam 3000 konutun hedeflendiği kentsel dönüşüm alanında 1.etap çalışmaları hızla devam ediyor. 



Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ile beraber Akçamescit Mahallesi kentsel dönüşüm alanında inşa edilen 367 konutta inceleme yaptı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; yatırım değerinin 80 milyon TL olduğu ve 1. etap çalışmalarının tamamlanma  aşamasına geldiği inşaat alanını gezen Başkan Beyazgül’e  Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal eşlik etti.

Şanlıurfa Akçamescit kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Kentsel dönüşüm alanında örnek daireyi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Beyazgül, kentsel dönüşüm noktasında ortak çalışmaların devam edeceğini aktardı. 

Başkan Beyazgül: ‘’Büyükşehir Belediyesi olarak, Eyyübiye Belediye Başkanımız ve ekibi ile irtibatlı olarak çalışmalarımız devam ediyor. Eyyübiye’yi dönüştürmek istiyoruz, Eyyübiye halkımızın, böyle güzel ve modern bir ortamda yaşama hakkı olduğunu düşünüyoruz. Elbette ki bugüne kadar yapılması gereken birçok şey vardı ama biz yine önümüze bakıyoruz, mesela Kale eteği uzun yıllar sıkıntılı bir yerimizdi yine Belediye başkanlarımızla, İlçe Başkanımızla ve ekibimizle sırt sırta verdik Kale eteğinde yaklaşık 300 konutu kamulaştırdık şimdi oranın peyzajı ile ilgili çalışmaları çok yakından takip ediyoruz. Yakında Eyyübiye’ye birkaç müjdemiz daha olacak’’ ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa Akçamescit kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ise, “Gayret edince, çalışınca her şey çok güzel oluyor diyerek Akçamescit bölgemizde kentsel dönüşüme başladıklarını şeklinde konuştu. 
Başkan Kuş:’’ Şuan Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte Kentsel dönüşüm alanını gezdik, çok beğendik. Gerçekten Eyyübiye’ye yakışan binalar ortaya çıkmış. Bu da bizi ayrıca mutlu etti. İlk Etap 367 konut. İnşallah Mart ayında ev sahiplerine teslim edilecek. Akabinde 2. 3. ve 4. Etabımızı hayata geçireceğiz. Bu 4 etabın bitmesi halinde Eyyübiye’mize 3000 konutu kazandırmış olacağız. Ben, başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Şanlıurfa Eyyübiye'de kentsel dönüşüm evleri yükseliyor!


Geri Dön