28 / 03 / 2024

Şanlıurfa Bölge Belediyeler Toplantısı'nda kentsel dönüşüm konuşuldu!

Şanlıurfa Bölge Belediyeler Toplantısı'nda kentsel dönüşüm konuşuldu!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bölge için verimli bir istişare toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Nihat Çiftçi, bölgenin alt yapı, üst yapı ve kentsel dönüşüm alanında istişareler gerçekleştirdiklerini söyledi.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’nin de katıldığı bölge belediye başkanları toplantısına ev sahipliği yaptı.


Her ay bölgenin farklı bir ilinde gerçekleştirilen Bölge Belediyeler Toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı. Toplantı öncesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa’ya gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Adıyaman Belediyesi Başkanı Hüsrev Kutlu ve Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile makamında bir araya geldi. Başkan Nihat Çiftçi ve konuk belediye başkanları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Toplantı Salonunda bölge illerinin sorunlarını görüşerek, bölge turizminin ve ekonomisinin canlanmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Toplantıya ev sahipliği yapan Başkan Çiftçi, bölgede birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, bölgenin ortak sorunları çözeceklerini ve geleceğe yönelik çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Gerçekleştirilen toplantının ardından Başkan Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi, gelen konuk başkanlara 12 bin yıllık tarihe sahip Göbeklitepe'yi gezdirdi. Ziyaretleri kapsamında Türkiye’nin en büyük müze komplekslerinden biri olan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesine geçen başkanlar, Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel birikiminin sergilendiği müzeyi gezdi. Şanlıurfa’yı ziyaretlerinden dolayı bölge belediye başkanlarına teşekkür eden Nihat Çiftçi, bölge için verimli bir istişare toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Birlik ve beraberlik içerisinde bölgenin sorunlarını çözeceklerini dile getiren Başkan Çiftçi, "Her ay farklı bir ilde gerçekleştirdiğimiz Bölge Belediyeler Başkanları toplantısı kapsamında gelen Belediye Başkanlarımızla birlikte bölgemizin ortak sorunlarını ele aldık. Birlikte hareket edeceğimiz gerek mülteci gerek ise turizm alanındaki projeleri görüştük. Bölgenin alt yapı, üst yapı, kırsal mahalle sorunları ve kentsel dönüşüm alanında istişareler gerçekleştirdik. Birlikte hareket etmekten bereket doğar anlayışı ile hareket ediyoruz. Gerçekten bir birimizden istifade ederek şehirlerimize ve vatandaşlarımıza ne yapabiliriz konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Katılım gösteren bütün Belediye Başkanları arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın bu tür toplantılarımız devam edecektir" dedi. 


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Şanlıurfa'nın medeniyet, kültür ve tarih şehri olduğunu görmekteyiz. Geçmişten gelen büyük bir hazinesi var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi ve ekibi ile birlikte Şanlıurfa'nın geleceğine yönelik büyük bir vizyonu var. Şanlıurfa'daki gelişimi ve dönüşümü görmüş olmaktan büyük bir keyif aldık. Bu ziyaretten dolayı memnun olduk. Bütün Belediye Başkanları olarak birlikte rahmet var diyoruz ve gücümüzü birleştiriyoruz. Bölgenin kalkınması adına birikimlerimizi paylaşıyoruz. İnşallah hem kaynak bulma konusunda hemde ortak sorunları hep birlikte çözeceğiz. İnşallah bölgemize ve Şanlıurfa'mıza hep birlikte güzel hizmetler etme konusunda gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız bizleri misafir etti. Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarını gözlemledik ve yapacağı çalışmaları dinledik. Gerçekten Şanlıurfa'mız için çok önemli kararlar alarak bunları hayata geçirmiş. İnşallah Başkanımız Nihat Çiftçi ile Şanlıurfa'mız daha güzel günlere kavuşacak. Başkanımız Nihat Beye teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.



Gaziantep Hakimiyet


Geri Dön