25 / 04 / 2024

Sapakpınar ve Karaabdülbaki’ye 3,2 milyon TL'lik yatırım!

Sapakpınar ve Karaabdülbaki’ye 3,2 milyon TL'lik yatırım!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit ilçesine bağlı Sapakpınar ve Karaabdülbaki mahallelerini sağlıklı ve düzenli altyapıya kavuşturmak için hazırladığı projenin inşaat çalışmalarına başladı.




Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit ilçesine bağlı Sapakpınar ve Karaabdülbaki mahallelerini sağlıklı ve düzenli altyapıya kavuşturmak için hazırladığı projenin inşaat çalışmalarına başladı. İki mahallede toplam 24 km içmesuyu ve kanalizasyon hattı, çeşitli büyüklükte 6 adet fosseptik ve 1 adet su deposu inşa edilecek proje, 3,2 milyon TL mal olacak.



KIRSAL ALANLAR ALTYAPIYA KAVUŞUYOR


Kurum, İl genelinde içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları, atıksu arıtma tesisleri, geri kazanım suyu tesisleri, su depoları, dere ıslahları ve fosseptikler olmak üzere 38 ayrı projenin inşaat çalışmalarını sürdürüyor. Yatırım atağı ile şehir merkezlerinde yenilenen altyapıyı kontrol altına alan İSU Genel Müdürlüğü, kırsal bölgeleri sağlıklı ve düzenli altyapıya kavuşturmak için de projeler gerçekleştirdi.




İKİ MAHALLEDE 24 KM ALTYAPI


Bu projelerden birisi olan İzmit Sapakpınar ve Karaabdülbaki Mahallelerinin içmesuyu ve kanalizasyon altyapısının inşaatına, geçtiğimiz günlerde, Karaabdülbaki mahallesinde başladı. Yeşil ve doğal alanları ile dikkat çeken ve son dönemde nüfusu artan iki mahallenin altyapı problemlerini gidermek için toplam 14 km içmesuyu hattı, 10 km kanalizasyon hattı, 1000, 800, 500, 250 kişilik olmak üzere 6 adet fosseptik ve 1 adet su deposu inşa edilecek.







KARAABDÜLBAKİ MAHALLESİNDE ALTYAPI BAŞLADI


7 km içmesuyu, 5 km kanalizasyon hattı, 3 adet su deposu ve 1 adet 100 m3 kapasiteli içmesuyu deposunun yapılacağı Karaabdülbaki mahallesinde imalat çalışmaları devam ediyor. Son teknoloji ürünü ve uzun ömürlü koruge boru kullanılarak şimdiye kadar 1 km uzunluğunda kanalizasyon hattı imal edildi. Ayrıca fosseptik ile 100 m3 kapasitesinde su deposunun betonarme çalışmaları da devam ediyor.


1 YIL SÜRECEK


Karaabdülbaki mahallesinin ardından Sapakpınar mahallesinde çalışmalara kısa bir süre içinde başlanılacak.İki mahalleyi düzenli altyapı kavuşturarak, yaşayanların yaşam kalitesini artıracak projenin inşaat çalışmaları bir yıl sürecek ve 3.2 milyon TL’ye mal olacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön