28 / 03 / 2024

Savaş kıtlığı başladı! Ülkeden buğday çıkışını yasakladılar, artık göndermeyecekler

Savaş kıtlığı başladı! Ülkeden buğday çıkışını yasakladılar, artık göndermeyecekler

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, günlük hayatı da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Son olarak Hindistan, ülkedeki buğday ihracatını yasakladı.



FİYATI YÜZDE 40 ARTTI

İhracat yasağı ile yıl başından bu yana küresel piyasalarda en az yüzde 40 artan buğday fiyatının, ülke içinde kontrol altına alınması amaçlanıyor.

SAVAŞ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Dünya buğday ihracatında önemli bir role sahip Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim, buğday arzının olumsuz etkilenmesine, fiyatlardaki yukarı yönlü baskının sürmesine ve Ukrayna'dan buğday ihracatının durma noktasına gelmesine sebep oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön