25 / 04 / 2024

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d



Uluslararası Para Fonu IMF'ye göre ise; Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Batı ülkelerinin Moskova'ya uyguladığı yaptırımlara Rusya ekonomisi beklenenden daha iyi direnç gösteriyor. Ancak buna rağmen Uluslararası Para Fonu IMF, Rusya'nın ekonomisinin 2022'de yüzde 6 küçüleceğini öngörüyor.  IMF'nin açıkladığı raporda; enerji fiyatlarının beklenenden yüksek kalmasıyla Rusya'nın ekonomisinin ikinci çeyrekte beklenenden daha az küçüldüğü ifade ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen bankalarından JP Morgan'a göre ise; Rus ekonomisinin 2022 yılı genelinde yüzde 3,5 oranında küçüleceğini tahmin ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön