26 / 04 / 2024

Seçim belirsizliği ortadan kalktı! Borsa ve dolar bu hafta ne olur?

Seçim belirsizliği ortadan kalktı! Borsa ve dolar bu hafta ne olur?

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının ardından piyasalardaki seçim belirsizliği faktörü de ortadan kalktı. Peki, şimdi piyasalar kendisine nasıl bir yön çizecek? Dolar ve borsa ne olur? Detaylar haberimizde…



Cumhurbaşkanlığı seçimlerin gerçekleşmesiyle piyasalardaki seçim belirsizliği de ortadan kalktı. Dün yapılan seçimleri Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan kazanırken, aylardır piyasaların önünde büyük bir belirsizliğe neden olan seçimlerde geride kalmış oldu. Peki önümüzdeki süreçte piyasalar nasıl şekillenecek? Borsa ve dolar ne olur?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, ‘Paranın Rotası’ adlı köşesinde, önümüzdeki dönemde yeni kabinenin kimlerden oluşacağına yönelik beklentiler bulunduğunu belirterek ekonominin dümenine geçecek kişinin mevcut politikaların devam edip etmeyeceğine yönelik bir fikir verebileceğini dile getirdi. Korcan ancak genel beklentinin 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere kadar ‘düşük faiz-kontrollü kur’ politikasının devam edileceği yönünde olduğunu ifade etti.

DÜŞÜK FAİZ POLİTİKASI

Seçim belirsizliği ortadan kalktı! Borsa ve dolar bu hafta ne olur?

Korcan, köşe yazısında; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerden önce kazanmaları halinde faizleri düşürme devam edeceklerini söylediğini ve mevcut politikalardan geri adım atılmayacağının sinyalini verdiğini hatırlattı. Köşe yazısında, buna göre yerel seçimlere kadar asgari ücret ve memur-emekli maaşlarına yeni zamların geleceğini, bu süreçte enflasyonun seyrinin de piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağı belirtildi.

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması nedeniyle piyasalarda bir rahatlama olabileceğini belirten Korcan, ancak bunun hisse senetlerinde hızlı bir ralli başlayacak anlamına gelmemesini, çünkü borsada risk alma iştahının son dönemde iyice düşmüş durumda olduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön