19 / 04 / 2024

Sedat Altınay'dan tapu harcı indirimi uyarısı!

Sedat Altınay'dan tapu harcı indirimi uyarısı!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde uygulanan tapu harcı indiriminde sona yaklaşılıyor. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, vatandaşlara uyarılarda bulundu.



Gayrimenkul alım satım işlemlerinde uygulanan tapu harcı indiriminde sona yaklaşılıyor. Tapu harcı indirimi uygulamasında son gün 31 Aralık 2018 olarak açıklandı.

Memleket Gazetesi'nde yer alan habere göre, Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, vatandaşları uyardı. 

Altınay vatandaşları uyararak şu açıklamalarda bulundu: “Tapularını alacak olan vatandaşlar bir an önce tapularını almalarını talep ediyor ve indirimden faydalanmaları istiyoruz. Tapu harçları indirimi 31 Aralık 2018 tarihi mesai saati sonunda son bulacaktır.1 Ocak 2019 tarihinden itibaren ise eski değerleri üzerinden işlem görmeye başlayacaktır. Oda olarak vatandaşlarımızın tapu devirleri var ise 31 Aralık tarihine kadar devirlerini yaptırmalarını talep ediyoruz. Aynı zamanda indirimden de faydalanmış olacaklardır.  Bilindiği üzere daha önce alıcı ve satışı olmak üzere tapu harçları binde 40 idi. Şu an indirim oranı ise alıcı ve satıcı olmak üzere binde 30’dur. Tapu harcı indiriminde Binde 10 puanlık bir avantajı vardır. Vatandaşlarımız bu indirimden faydalanmalarını istiyorlarsa 31 Aralık 2018 tarihi mesai saati sonuna kadar tapu devirlerini yaptırarak indirimden faydalanabilirler. İndirimden faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza 31 Aralık 2018 tarihinin son gün olduğunu bir kez daha hatırlatıyor ve uyarıyoruz.”
 


Geri Dön