28 / 03 / 2024

Şehitkamil Mimari Fikir Projesi Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

Şehitkamil Mimari Fikir Projesi Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep’e kazandırılacak olan Sanat Merkezi’nin projesi için düzenlenen Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’nda dereceye giren mimarlara ödülleri verildi.




Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep’e kazandırılacak olan Sanat Merkezi’nin projesi için düzenlenen Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’nda dereceye giren mimarlara ödülleri verildi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Sanat Merkezini en hızlı bir şekilde Gaziantep’e kazandıracağımıza inanıyorum” dedi.


DERECEYE GİREN MİMARLAR ÖDÜLLERİNİ ALDILAR


Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep’e kazandırılacak olan Sanat Merkezi’nin mimari projesi için geçtiğimiz aylarda düzenlenen Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışmasına katılan 66 proje jüri üyelerinin elemeleri sonucuyla birinci, ikinci ve üçüncüsü seçildi. Yüksek Mimar M. Orkun Özüer’in ekibi birinci olurken, ikinci Yüksek Mimar Hakan Deniz Özdemir ve ekibi, üçüncü ise Mimar Cihan Sevindik ve ekibi oldu. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen ödül törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Hasan Özgür Girişken, jüri üyeleri ve dereceye giren mimarlar katıldı.


 


AMACIMIZ GAZİ ŞEHRİMİZE BU ESERİ KAZANDIRMAK


Programın açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehrimize yapılacak olan bu yapının gerçek manada yorum neticesinde nitelikli bir proje çıkmasını amaçladık. Bunun katılımının sadece yerelde kalmasını istemedik ve ulusala çıkmasını istedik. Bu konuda başta kurumsal iş birliği çerçevesinde Mimarlar Odasının vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Hem eski dönem Mimarlar Odası Başkanımız hem de mevcut Başkanımız bizi bu konuda hakikaten yüreklendirdiler. Onların bizleri yüreklendirmesi neticesinde biz bu yola çıktık. Gaziantep’te bildiğim kadarıyla proje yarışması yapılmıyor. Tabi jürimizle bunu tartışırken de bunların getirmiş olduğu aksaklıklardan dolayı da şikayetler vardı. Fakat biz jürimizle bunu istişare ederek, bunun önünün açılması noktasında da esnetmeler yaptık. Sağ olsun onlarda bizim bu işte daha sıcak davranmamızı, bundan sonraki yapacağımız projelerde de yarışmalarla yapılmasının önünü açmak adına bize güç verdiler. Çok şükür bugün bu noktaya geldik. Tabi burada Gaziantep yerelinde yapılı bir binanın üzerine yapılacak bir proje olması münasebetiyle belirli kısıtlamalarda söz konusuydu. Ancak çok değişik projelerle değişik çeşitli çözümler hayata geçirildi. Jüri üyemiz gerçekten hassas bir inceleme süresi neticesinde birinci, ikinci, üçüncü ve diğer ödülleri belirledi. Sağ olsunlar birinci seçilen projemiz ile birlikte de biz irtibata geçtiğimizde bizim amacımız bu fikir projesini alıp bir kenara koymak, işte laf olsun diye projeyi yaptı, ondan sonra kendi kafasına göre başka bir ihale yaptı denmemesi adına kendimizce yerel unsurları da içine katacak şekilde ihtiyaç alakası doğrultusunda bazı taleplerimiz oldu. İnşallah amacımız en kısa sürede bu nokta da ihale aşamasına getirip, Gaziantep’e bu eseri kazandırmak. Bizim buradaki esas amacımızda özellikle şuanda içerisinde bulunduğumuz bu kongre merkezinin dışındaki sergi salonunu kullanıyoruz ama yaya aksının olmadığı yerdeki bir sergi salonuna maalesef açılış günü ilgililerinden başka kimseyi çekemiyorsunuz. Bu noktanın bu iş için ideal olduğunu kararına vardık. Yalnızca sergi salonu değil, burayı bir sanat merkezi olarak düşünebilmek adına ihtiyaç tablosunu verdiğimizde çok güzel bir proje çıktığına inanıyorum. İnşallah dediğim gibi mimarlarımız bu noktaya kadar getirdi. Bundan sonraki imalat safhasında da ekip arkadaşlarımızla birlikte en hızlı bir şekilde Gaziantep’e kazandırırız. Emeği geçen herkese, tüm çalışma arkadaşlarıma, jüri heyetine bu konuda destek veren tüm mimar camiasına yürekten teşekkür ediyorum” dedi. 


 


YARIŞMADA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ


Yapılan açılış konuşmalarının ardından, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 66 proje arasından birinci seçilen Y. Mimar M. Orkun Özüer’in ekibine 50 Bin TL, ikinci seçilen Y. Mimar Hakan Deniz Özdemir ve ekibine 40 Bin TL, üçüncü seçilen ise Mimar Cihan Sevindik ve ekibine 30 Bin TL ödül verdi. Dereceye giren diğer proje sahiplerine de Mansiyon ve Satın Alma Ödülü verildi.



Şehitkamil Belediyesi



Geri Dön