24 / 04 / 2024

Şenol Sunat’tan Kanal İstanbul açıklaması!

Şenol Sunat’tan Kanal İstanbul açıklaması!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, TBMM Genel Kurulunda Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin değerlendirildiği toplantıda Kanal İstanbul hakkında açıklamalarda bulundu...



TBMM Genel Kurulunda, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin maddeleri üzerindeki görüşmeler için toplantı yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İYİ Parti  Ankara  Milletvekili Şenol Sunat, kanun teklifiyle Varlık Fonu'na sınırsız bir finansman yetkisi verileceğini belirterek, bunun sonucunda mali disiplinin iyice bozulacağını, finansal denetim ve kontrolünün tamamen imkansız hale geleceğini iddia etti.

İktidarın, bu teklif maddesinde ısrar etme sebebinin, Kanal İstanbul Projesi olduğunu savunan Sunat, şunları söyledi:

"Bu düzenlemeyle hem bankaların kredi verme limitleri zor da olsa artırılacak hem de bankaların yasal bir bahane sunması engellenecektir. Sonuç olarak iktidar, akla ziyan projelerini yapmaya devam edecek. Şehir hastanelerinde, üçüncü köprüde, yeni havalimanında ve birçok projede olduğu gibi Yap-İşlet-Devret yöntemiyle doğal kaynaklarımız ve milletimizin hakkı hukuku yandaşlara peşkeş çekilecektir. Aynen 'Deli Dumrul' hikayesinde olduğu gibi, milletimiz hiç kullanmadığı köprülere, yollara, hastanelere ve birçok yeni projeye yıllarca vergi ödemeye devam edecektir."

Hakkı Saruhan Oluç: Kanal İstanbul için finansman bulmakta zorluk çekiliyor!

 

 

 

 

 


Geri Dön