28 / 03 / 2024

Serdar İnan: Satışlarımızın yüzde 40'ını yabancılara yapıyoruz!

Serdar İnan: Satışlarımızın yüzde 40'ını yabancılara yapıyoruz!

İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, piyasalardaki olumsuz gelişmelerin gayrimenkul sektörüne etkisini Sabah Gazetesi Yazarı Şelale Kadak'ın A Haber'de yayınlanan İş'te Hayat programında anlattı...



İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, piyasalardaki olumsuz gelişmelerin gayrimenkul sektörüne etkisini Sabah Gazetesi Yazarı Şelale Kadak'ın A Haber'de yayınlanan İş'te Hayat programında anlattı. Gayrimenkul sektöründe güvenin çok önemli olduğunu söyleyen İnan, "Satışlarımızın yüzde 40'ını yabancılara yapıyoruz. Onlar 17 Aralık operasyonundan sonra çok tedirgin oldular ve ne yapacaklarını sordular. Biz de 'Bu gibi dalgalanmalar olur ama sağduyu Türkiye'de hep galip gelir' dedik. Bu sefer de sağduyunun galip geleceğine inanıyoruz" dedi. 


ARZ FAZLASI YOK! 

Serdar İnan gayrimenkul sektöründe arz fazlası varmış gibi gösterildiğini söyledi. İnan, "Türkiye'de satışa sunulmuş 700 bin konut var ama her yıl 550 bin çift evleniyor. Bir de boşanmalar var. Ayrıca insanlar ekonomik özgürlüklerini eline aldıkça kendi evlerinde oturmak istiyor. Bu gibi durumlar konut ihtiyacını artırıyor. Yani gayrimenkulde bir sıkışma ya da arz fazlası kesinlikle söz konusu değil" diye konuştu. Müteahhitlik yapan şirket sayısının 150 bini bulmasını da eleştiren Serdar İnan şunları kaydetti: "İnsanlar bir ev yaptıracağı zaman müteahhite, mimara gitmeden kendi yapıyor. Çirkin binalar da bu yüzden çıkıyor. Bu profesyonellik gerektiren bir iş." Kanal İstanbul projesine de talip olan İnan, İstanbul için 21 tane Altın Çağ projesi olduğunu söyledi. İnan, "Türkiye'ye para kazandırmak mümkün ama güvenilirliği kaybetmemeniz lazım. 17 Aralık benzeri bir olay kesinlikle tekrarlanmalı" dedi. 


KENTSEL KONDULAR SORUNUMUZ!

Şimdiye kadar hiç  TOKİ  ihalesi almadığının altını çizen Serdar İnan, yakın bir zamana kadar estetikten uzak olan TOKİ konutları hakkında şöyle konuştu: "Ben onlara şöyle diyorum: Eskiden gecekondular vardı, sonra gündüz konutları yaptık. Gecekonduları yıktık, üç, beş katlı binalar yaptık. Şimdi kentsel kondular diyorum, bu kentsel dönüşümle birlikte aslında bir yarayı düzeltelim derken, başka bir yarayı açıyoruz. Maalesef köklü anlamda, 100 yıl, 200 yıl sonrasını düşünen projeler üretemiyoruz."


30 YIL SONRASI BELLİ DEĞİL

49 yılık bir aile şirketi olduklarını ve 100'e yakın projeyi daha önce baba ve amcalarının bitirdiğini anlatan Serdar İnan, kendisinin de 120 projeyi tamamladığını söyledi. İstanbul'un silüetini bozan, yeşile yer vermeyen, şehri betona boğan projelerden söz edilmesi üzerine İnan şunları söyledi: "İstanbul'un planları ön planda değil. Umarım 20 ya da 30 yıl sonrasının planları belli olur. Yabancılar gelip bize soruyorlar. İstanbul 5 yıl sonra ne olacak diye. Vallahi diyoruz biz de bilmiyoruz. Oysa mutlaka 30 sene sonrasının planlarını bugünden çizip bu imajları yabancıya da kendi halkımıza da sunmak gerekiyor. Kendi halkımıza da sunmamız gerekiyor."


Şelale Kadak/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön