29 / 03 / 2024

Serhat Akbay kimdir?

Serhat Akbay kimdir?

Serhat Akbay kimdir? Mimar Serhat Akbay, bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Profesyonel yaşamının tümünü İzmir ve çevresinde geçiren Serhat Akbay'ın biyografisi bu haberde...



Serhat Akbay kimdir?

Serhat Akbay, 1952 yılı Konya doğumludur. 1978 yılında Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olmuştur. Profesyonel yaşamının tümünü  İzmir  ve çevresinde geçiren Serhat Akbay, son yıllarda Urla Yağcılar Köyü'ndeki arazisinde bağcılık ve şarapçılıkla uğraşmakta ve bağ içerisindeki ofisinde de mimarlık çalışmalarına devam etmektedir.


İlk firma sahibi olma girişimi öğrencilik yıllarına dayanmaktadır. Daha sonrasında profesyonellik yaşamını kendi firmasında sürdürmüştür. 


Plastic Ltd., Atrium Ltd., Modes Ltd. şirketleri kurucuları arasında bulunmuştur. Modes Ltd. şirketi sırasında ince yapı işlerinin ahşap mobilya imalatını kendi atölyesinde yürütmüştür. 1992 yılından beri Urla’da tek başına çalışmaktadır.


2003 yılından bu yana İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak proje yürütücülüğü görevi sürdürmektedir. 


Ayrıca İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi başta olmak üzere yurt çapındaki mimarlık okullarının öğrenci proje değerlendirme jürilerine davetli misafir olarak katılmaktadır.


Ödülleri

Bağ evi (Serhat Akbay) Urla - 2000

Bağ evi (Serhat Akbay) Urla - 2000

Ulusal Mimarlık ödül adayı (2002)

Ağa Han ödül adayı (2003)

Gordon Walker Foça evi (2004)

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihe saygı/yerel koruma ödülü


Bilinen yapıları

Bağ Evi - Urla

Mimar'ın Bürosu - Urla

Kalkan Evi

Butik Taş Otel - Karaburun

Taş Ev - Urla

Taş Ev - Urla

Gorden Walker Evi - Foça

Kasalı İşhanı - İzmir




Geri Dön