26 / 04 / 2024

Sevdil Yıldırım kimdir?

Sevdil Yıldırım kimdir?

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Bağımsız Yönetim Kurulu Üye Adayı Sevdil Yıldırım kimdir? Sevdil Yıldırım, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Sevdil Yıldırım...



Sevdil Yıldırım kimdir?

Sevdil Yıldırım, 1988 ODTÜ İşletme Bölümü mezunu.  Yıldırım’ın, ODTÜ’den Ekonomi Bölümü ve London Business School’dan İşletme Bölümü master dereceleri bulunmaktadır. 


Sevdil Yıldırım, 1988‐1999 yılları arasında Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu’nda, Araştırma ve Geliştirme, Denetleme ve Gözetim dairelerinde görev yapmıştır. 


1999 yılında Yapı Kredi Yatırım’a Uluslararası Sermaye Piyasaları Bölümü’nü kurmak üzere katılan Sevdil Yıldırım, 2003 yılında Genel Müdür Yardımcılığı’na terfi olmuştur. Sevdil Yıldırım, 2006’da Genel Müdür Yardımcısı olarak Turkish Yatırım A.Ş.’ye katılmış, 2007 yılında BGC Partners’a Genel Müdür Yardımcısı olarak geçmiş ve 2009 yılında Kurumsal Finansman ve Sermaye Piyasaları Koordinatörlüğü’nü kurmak üzere Yıldız Holding A.Ş.’ye katılmıştır. 


Yıldız Holding’in halka açık kuruluşu Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin kuruluşunda görev alan Sevdil Yıldırım,  Şubat 2012’ye kadar aynı kurumda Genel Müdür Yardımcılığı ve Yatırım Komitesi Üyeliği görevlerini yürütmüş, 2002‐2012 yılları arasında DEİK’te farklı konseylerde başkan yardımcısı olarak görev almıştır. 


İş GYO’daki bağımsız yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra Sevdil Yıldırım, grup dışı görev olarak TAV Havalimanları Holding A.Ş.’de, grup içi görev olarak ise Denizli Cam ve Sanayi A.Ş.’de bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. 


Sevdil Yıldırım 2012 yılından itibaren İş GYO’da bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olup, ayrıca Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı ve Denetimden Sorumlu Komite Üyesidir.





Geri Dön