24 / 04 / 2024

SGK Uzmanından emekli maaşlarına zamla ilgili şok eden açıklama!

SGK Uzmanından emekli maaşlarına zamla ilgili şok eden açıklama!

SGK Uzmanı Ali Duman, “Emeklilerin maaşlarına ilişkin zam hesaplaması yapılırken 3 bin 500 TL'yi değil 2 bin 900 TL'yi baz alarak güncelleniyor. Bu durumda maaşlar 3 bin 500 TL'nin altında kalıyor. Yani Türkiye’de şu an belki de sayısı milyonlarca emekli asgari emekli tabanı değiştirilmezse ocak ayı



Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman SGK ve Bağ-Kur emeklilerini yakından ilgilendiren bir analiz yaptı.

Habertürk canlı yayınında konuşan Duman,  şöyle konuştu:

“Memur ve memur emeklisi ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine gelen zam yılda iki defadır. 6 ayda bir enflasyon farkı alarak güncelleme alıyorlar. Bu yıllardır böyle. Enflasyonun aylık ne kadar olduğu belirleniyor. Daha sonra da enflasyon farkı bulunuyor. Burada emekli maaşları hesaplanırken içine büyüme payı da ekleniyor.

SGK Uzmanından emekli maaşlarına zamla ilgili şok eden açıklama!

1999 yılı öncesinde büyüme aylarının neredeyse tamamı yansıtılırken, şimdi sadece 3’te 1’i yansıtılıyor. 2000 ve 2008 yılında gelen kanunlarla büyüme paylarının tamamı artık yansıtılmıyor. Bu yüzden enflasyonun direkt karşılığı, çarpı büyümeden alınan pay ile beraber emekli maaşının güncellemesi belli oluyor."

“HİÇ ZAM ALAMAYACAK EMEKLİLER OLABİLİR”

Şu an SSK’da bağlanan en düşük aylığın 2 bin 900 lira olduğuna dikkat çeken Duman, bunun yasa ile 3 bin 500 liraya yükseltildiğini anımsatarak kritik bir detayı açıkladı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön