19 / 04 / 2024

Shell’in tepe isminden Avrupa ülkelerine uyarı

Shell’in tepe isminden Avrupa ülkelerine uyarı

Avrupa petrol devi Shell’in CEO’su Ben Van Beurden, Rusya'nın gaz arzını kısıtlaması nedeniyle Avrupa’nın önümüzdeki yıllarda yüksek elektrik faturaları ile zor bir dönem geçirebileceğine ilişkin uyarıda bulundu.



Shell’in tepe isminden Avrupa ülkelerine uyarı

İngiliz-Hollanda ortaklığında çok uluslu petrol ve doğalgaz şirketi Shell’in CEO’su Ben Van Beurden, Norveç’te düzenlenen bir etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Beurden, Rusya’nın doğalgaz sevkiyatını daha da azaltması halinde, Batı ülkelerinin önümüzdeki kışı yüksek elektrik faturaları ödeyerek geçirebileceğini belirtti.

Beurden geçtiğimiz ay, arzın kısıtlı olması ve fiyatların sadece bu yılın geri kalanında değil, gelecek yıla kadar inişli-çıkışlı seyredecek olması nedeniyle enerji piyasalarının sıkı olmaya devam edeceğini ifade etmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön