27 / 04 / 2024

Şifai imar durumu nedir?

Şifai imar durumu nedir?

Bilindiği üzere belediyelerin ilgili biriminden öğrenilebilen imar durumları Şifai, Yazılı ve Çizili imar durumu olmak üzere 3’e ayrılıyor. Peki, şifai imar durumu nedir? İşte yanıtı...



Şifai imar durumu nedir?

Şifai imar durumu, bir arsanın hangi alanda kaldığı, yola vb. alanlara terklerinin olup olmadıkları, kaç kat yapılaşmaya ve hangi yapı nizamına haiz olduklarını gösteriyor.


Belediyenin Plan ve Proje Müdürlüğünün Planlama Bürosuna tapu fotokopisi ile gelen vatandaşlar arsalarının hangi alanda kaldığı, yola vb. alanlara terklerinin olup olmadıkları, kaç kat yapılaşmaya ve hangi yapı nizamına haiz olduklarını öğrenebilirler.


Buna karşın bazı belediyeler, sınırları içinde kalan ve Uygulama İmar Planı bulunan parsellerin İmar Durumu hakkında genel bilgileri İnteraktif İmar Durumu Sorgulama sayfasından sorgulatma imkanı sunuyor.


Bu sistemde İmar arşivinin dijital ortamda kayıt altına alınarak oluşturulan elektronik arşiv sistemiyle dosyaları fiziksel olarak arşivden çıkarmaya gerek kalmaksızın, dosyalara hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşılması sağlanmıştır. 


Ayrıca bu sistem ile “şifahi dosya inceleme” birimiyle vatandaşın da hizmetine sunularak vatandaşın parseli ile ilgili Müdürlüğüne yapılmış olan işlemler hakkında hızlı ve detaylı bir şekilde bilgi alması sağlanıyor.


İmar durumu belgesi dilekçesi!


Geri Dön