24 / 04 / 2024

Sıfır oranlı emlak vergisi şartları 2018!

Sıfır oranlı emlak vergisi şartları 2018!

Emlak vergisinde bazı malikler hakkında sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, kimler vergiden muaf olabiliyor? Sıfır oranlı emlak vergisi şartları 2018 nelerdir?



Gayrimenkul sahiplerinin mükellef olduğu emlak vergisinde muafiyet uygulaması da bulunuyor. Muafiyet, bazı şartları taşıyan maliklere uygulanıyor. 

 

Muafiyet koşullarını taşıyan kimselerin adlarına vergi çıkmaması için ilgili belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Müracaat esnasında bir dilekçe veriliyor. Müracaatın onaylanması halinde malik hakkında sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor.

 

Sıfır oranlı emlak vergisi şartları, Emlak Vergisi Kanunu madde 8'de yer alıyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisi şartları 2018 nelerdir?

 

Sıfır oranlı emlak vergisi şartları 2018

 

Vergi muafiyeti için 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olma koşulu bulunuyor. Bu koşulu yerine getiren;

 

- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Ev hanımları

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.

 

Emlak vergisi iadesi

Muaf olduğundan habersiz bir şekilde ödemelerini gerçekleştiren ev sahipleri  ödemelerini 5 yıllık geriye dönük bir şekilde geri alabiliyor. Emlak vergisi iadeleri için yine bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. 

 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön