29 / 03 / 2024

Silivri'de emlak yatırımı zamanı!

Silivri'de emlak yatırımı zamanı!

Silivri'deki sanayi bölgelerindeki cazip konut ve arsa fiyatları alıcıların gözünü bu bölgeye çevirmesine sebep oldu. Silivri’de konut fiyatları son 2 yılda yüzde 22 arttı.



Hürriyet Emlak verilerine bakıldığında bölgede konut fiyatlarının son 2 yılda yüzde 22, arsa fiyatlarının da yüzde 41 arttığını ortaya koydu.

Hızlı bir şekilde artan konut projeleri yatırımcıların dikkatini bu bölgeye çekiyor. Silivri’deki yaşayan nüfusta patlama yaşanması da ilçeyi daha cazip kılıyor. 


Silivri’de dev fiyat artışı

Hürriyet Emlak, Silivri’de satılık konut fiyatlarının son 2 yılda yüzde 22, arsa fiyatlarının da yüzde 41 arttığını ortaya koydu.

2016 yılının Şubat ayında bölgede satılık konutların metrekare ortalama fiyatları bin 910 TL iken, Ocak 2018’de 2 bin 326 TL oldu. Satılık arsalarda metrekare ortalama fiyatlar ise 80 TL’den 112 TL’ye çıktı. 

 

Silivri avantajlı çünkü…

Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, Silivri ilçesiyle ilgili “Silivri’deki sanayi arsalarında fiyatlar Gebze ve Beylikdüzü gibi bölgelere nazaran çok daha uygun ve yatırım yapılabilecek düzeyde. Gayrimenkul alamayan küçük ve orta ölçekli yatırımcılar arsa yatırımı yapmayı tercih edebilirler. Yoğun konut üretiminden dolayı Silivri’de konut satışları bölgesel olarak ve proje bazında yeterli bir ivme kazanamadı. Nüfus artışının daha fazla olduğu mahallelerde talep yoğun olsa da gelen yatırımcıların bölgeyi tanımaması ve yeterli bilgiye sahip olmaması satış oranlarını düşürüyor. Her geçen gün daha fazla gelişen Silivri’nin yatırım için isabetli bir bölge olduğunu düşünüyoruz” şeklinde açıklama yaptı.


Geri Dön