25 / 04 / 2024

Silivri'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Silivri'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Silivri Belediyesi ekipleri tarafından kentsel dönüşüm çalışmalarında riskli olarak ilan edilen ve yıkım kararı verilen yapıların yıkım işlemlerine hız verildi.



Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Gecekondu Denetim ve Uygulama Birimi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Silivri Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; 6306 sayılı Afet Riski Altında bulunan Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında Riskli Yapı Tespit Raporu verilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hakkında yıkım kararı verilen yapıların yıkımı tamamlandı.

Buna göre Alibey Mahallesi Çimen Sokak No: 2, 108 Ada 2 Parsel zemin ilave 5 kat ve Piri Mehmet Paşa Mahallesi Yosun Sokak No: 2, 512 Ada 1 Parsel zemin ilave 4 katlı yapıların ilgilileri tarafından yıkım işlemini gerçekleştirdi.

Gecekondu Denetim ve Uygulama Birimi ekipleri tarafından ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyonları sağladığı çalışmalarda, yıkım işlemleri güvenlik önlemleri tamamlandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDİR?

Kentsel dönüşüm; 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanunu kapsamında bölgede bulunan afet riski taşıyan alanları belirleniyor ve sağlıklı yaşanılabilir hale getiriliyor.

Kanun, Türkiye’nin her tarafında bulunan bölge ve köylerde bulunan ekonomik ömrünü tamamlıyor, yıkılma riski taşıyan binaların devletin sağladığı yapım kredisi, kira yardımı, belediye harç vergi avantajlarını da kullanıp yeniden yapılması planlanıyor. 

Türkiye’de 6.7 milyon riskli konut yenilenecek!


Geri Dön