26 / 04 / 2024

Sinan Öncel: Markalardan 3 ay kira alınmamalı!

Sinan Öncel: Markalardan 3 ay kira alınmamalı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM'ler ve markalar arasındaki kira sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. Öncel, markaların 1 yıl boyunca ciro kirası ile devam etmek istediklerini söyledi...



AVM'lerin 11 Mayıs ve 1 Haziran’da AVM’lerin kademeli olarak açılması hedefleniyor. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, bu süreçte perakende sektörü için hijyen koşullarının yanında ticari koşullara da vurgu yaparak açılışla ilgili açıklamalarda bulundu ve markaların taleplerini iletti.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; BMD Başkanı Sinan Öncel, "Markalarımız, 3 aylık kirasız bir dönem istiyor. Çünkü ilk 3 ay ciddi ciro düşüşü tahmin ediliyor. Turizm sektörü ciddi yara aldı. Bu süreci takip eden 1 yıl boyunca da ciro kirası ile devam etmeyi muhataplarından istiyor" diye konuştu. 

Öncel, markaların 3 aylık kirasız bir dönem istediğine dikkat çekti. Ayrıca Öncel, AVM’nin ortak alanlarına ait işletme giderlerinde önemli sorunların olduğuna ve bunun çözülmesi için ilgililerle görüşmeler yaptığını ifade etti. 

Sinan Öncel, konuyla ilişkin şunları kaydetti: 

"18 Mart’ta kapanan perakendeci sektörü, 1 Haziran’da hijyen koşullarla yeniden açılışa hazırlanıyor. Hijyen koşullarının yanında bir de ticari koşullar söz konusu. Bu ticareti koşullar yeni döneme uygun olarak sağlanamaması durumunda perakende sektörünü bazı zorluklar bekliyor. Bütün bu zorlukları aşıp doğru bir yere varabilmek için markalarımız özellikle şunu talep ediyorlar: 3 aylık kirasız bir dönem istiyor. Çünkü ilk 3 ay ciddi ciro düşüşü tahmin ediliyor. Turizm sektörü ciddi yara aldı. Bu süreci takip eden 1 yıl boyunca da ciro kirası ile devam etmeyi muhataplarından istiyor. Bu muhataplar kim? Hem cadde mağazalarının sahipleri hem de AVM yatırımcıları. Bu koşullara uyulmadığı takdirde mağazalarını tazminatsız ve sorunsuz şekilde kapatmak istiyor. Bir süre de AVM’nin ortak alanlarına ait işletme giderlerinde önemli sorunlarımız vardı. Bunların en kısa zamanda çözülmesi için muhataplarımızla görüşmelerimiz devam ediyor."

Herkes merakla bekliyordu! AVM'lerin açılış takvimi açıklandı!

AVM'ler yeni düzenlemeler ile açılacak! 

AVM yatırımcıları ile mağaza sahipleri arasında kira tartışması!


Geri Dön