20 / 04 / 2024

Sincan'da düşük bedel isyanı!

Sincan'da düşük bedel isyanı!

İki mahallede başlatılacak kentsel dönüşüm projesi için hak sahipleriyle masaya oturan Sincan Belediyesi, verilen bedellerin düşük olduğunu öne süren bir grup mahalleli tarafından protesto edildi.



Sincan Belediyesi ve Toplu Konut idaresi Başkanlığı'nın işbirliğiyle Saraycık ve Ulubatlı Hasan mahallelerindeki kentsel yenileme projesi için düğmeye basılmıştı. Hak sahipleriyle masaya oturan belediye, arsalar için vermeyi planladığı bedelleri vatandaşlara açıkladı. 


Hak sahiplerine verilecek dairelerin hem metrekare olarak küçük olduğunu hem de arsalara, değerlerinin çok altında değer biçildiğini belirten vatandaşlar, belediye ve TOKİ'ye tepki göstererek basın açıklaması yaptı. 


Basın açıklamasında hak sahiplerini bilgilendiren Avukat Emrah Cengiz, "Kentsel dönüşüm projesi için  TOKİ  ile belediye arasında karşılıklı protokoller imzalandı. Metrekare fiyatı henüz belli değil. TOKÎ'nin inşaat maliyeti şu anda netleşmedi. Dolayısıyla size teklif edilen evlerin parasal karşılığı belli değil. Yani o evler yapıldığında, normal bir vatandaş gidip almak istese kaç liraya satılır, o belli değil. Önemli olan burada sizin evlerinizin karşılığı veriliyor mu, verilmiyor mu, bu" diye konuştu. 


Hak sahiplerinden Fatma Terzi, 363 metrekare arsasının bulunduğunu belirterek, "Biz o evleri binbir güçlükle aldık. Hakkımızı verseler her şeye razıyız" diye konuştu.


Habertürk




Geri Dön