20 / 04 / 2024

Sinop Dağalgaz Hattı çalışmalarının yüzde 92'si tamamlandı!

Sinop Dağalgaz Hattı çalışmalarının yüzde 92'si tamamlandı!

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Dağalgaz Hattı çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Köşger, "Sinop 18 ay sonra doğalgaz kullanımına başlayacak. Çalışmalar yüzde 92 seviyesinde" dedi...




Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, "Sinop 18 ay sonra doğalgaz kullanımına başlayacak. Çalışmalar yüzde 92 seviyesinde" dedi.


Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Dağalgaz Hattı çalışmalarını yerinde inceledi. İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Osman Coşkun, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Bakanlık Müşaviri ve Valilik Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar ile birlikte Samsun'un Bafra ilçesindeki Sinop doğalgaz hattının başlangıç noktasında bulunan basınç düşürme istasyonunu gezen Vali Köşger burada yetkililerden bilgi aldı.


Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Köşger, çalışmaların son hızıyla sürdüğünü söyledi. Vali Köşger, "Bugün şu anda bulunduğumuz mevki itibariyle Sinop'un doğalgaza kavuşması noktasında Kızılırmak geçişinin sağlandığı ve Sinop'a verilecek doğalgazın bağlantı noktasında bulunmaktayız. Geçtiğimiz günlerde Kızılırmak geçişi Sinop'a doğalgaz ulaştırma noktasında engel teşkil ediyordu. 370 metrelik alan sorunsuz şekilde geçilmiş oldu. Sinop'a doğalgaz verme noktasındaki en büyük handikap ortadan kalkmış oldu. Yüzde 92 seviyesinde BOTAŞ tarafından Sinop'a gelecek olan doğalgaz ile ilgili inşaat tamamlanmış durumda. Yüzde 8'lik bir kısım kaldı. Önümüzde ki 3 aylık periyotta daha çok kontrol ve testlerle ilgili yüzde 8'lik çalışmalar tamamlanacak. Bundan sonra ki aşama da geriye, Sinop'un şehir içi dağıtımı ile ilgili Ak Marcan firmasının yapacağı çalışmalar kalıyor. 18 aylık bir periyotta da Ak Mercan firması Sinop'a doğalgazı ulaştırmış olacak" dedi.


Akmercan Deltagaz Bölge Müdürü Mustafa Sezen ve BOTAŞ Saha Kontrol Amiri İclal Yangın'da çalışmalar hakkında teknik bilgiler verdi. Vali Yavuz Selim Köşger, basınç düşürme istasyonununda ki işçilere baklava ikram etti.



Akit Haber


Geri Dön