29 / 03 / 2024

Sinop'un 2 mahallesinde imar sorunu çözülüyor!

Sinop'un 2 mahallesinde imar sorunu çözülüyor!

Sinop'un Güzelkent ve Keş köylerinde devam eden imar sorunu ile ilgili görüşmeler gerçekleşti. 2.5 yıldır yaşanan imar sorunu için fiziki ve görsel adım atıldı.



Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası yetkilileri, Sinop'un Güzelkent ve Keş köylerinde 2.5 yıldır devam eden imar sorunu ile ilgili etüd çalışması gerçekleştirdiler.


Güzelkent Köyü Muhtarı Hayri Gürleyen, konu ile ilgili bilgi verdi. Gürleyen, "Köylerimizde yaşadığımız imar sorunu nedeniyle inşaat sektörü durdu. Bu da gurbetten köylerimize gelecek vatandaşlarımızı da oldukça etkiledi. Gurbette uzun yıllar emek edip, memleketlerinde güzel bir evde yaşam arzu etme hayalleri, imar problemine takılıyordu. Herhangi bir inşaat yapılamaması, sektörel olarak da köylerimizi etkiledi.Biz de özellikle gurbetçi vatandaşlarımızın yaşadıkları bu soruna duyarsız kalmayarak imkanlar ölçüsünde Ankara'da çeşitli temaslarda bulunup, sıkıntılarımızı ilgili bakanlıklarla paylaştık. Sağolsunlar onlar da anlayış ile karşılaşarak somut ilk adımı gerçekleştirmiş oldular. Gerek bizim ile Ankara'da ilgilenip sorunu muzun çözülmesi için çalışma yürüten AK Parti Sinop Milletvekilimiz sayın Nazım Maviş'e, AK Parti İstanbul Milletvekili sayın Şirin Ünal'a, İlçe Kaymakamımız sayın Mehmet Rıdvan Doğan'a, AK Parti İlçe Başkanımız sayın Adem Ünal'a, İl Genel Meclis üyelerimiz sayın Şükrü Işık ve Veysel Şahin'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



Sinop Pusulası


Geri Dön