05 / 05 / 2024

Site içinde ev arayanların öncelikleri değişti!

Site içinde ev arayanların öncelikleri değişti!

Markalı konut satışlarında tüketiciler tercihlerini aidat ücretlerine göre yapmaya başladı. Öyle ki bazı sitelerde aidat ücretleri kiralarla yarışı vaziyette.



Ev almak isteyenlerin artık daire fiyatından sonra aidatı da sormaya başlıyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; özellikle İstanbul'un bazı ilçelerinde aidatlar kiralarla yarışmaya başladı. Aidat ücretlerini değerlendiren İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık şunları söyledi: “Aidatlar sitenin konumu, sosyal imkanları, daire büyüklüğü, yapının yaşı gibi etkenlere bağlı olarak değişiyor. Ancak pandemi döneminde havuz, spor salonu, sosyal alanların bazıları kullanılmasa da rakamlarda bir düşüş olmadığını gördük.”

Site içinde ev arayanların öncelikleri değişti!

En yüksek aidat 430 TL

Pendik’te hayata geçirdikleri ‘Ondörtüç Pendik’ projesinde ise bahçe düzenlemesi, sosyal tesis ve havuz hizmetleri de dahil aidatları en az seviyede tuttuklarını söyleyen Çulhalık, “Artık daire fiyatlarından sonra ilk, aidat fiyatları sorulur hale geldi. Biz de kaliteli hizmetten ödün vermeyecek şekilde bir fiyatlandırma yaptık. Projemizdeki en küçük metrekareye sahip 1+1 dairelerimizin aidatlarını 200 TL, en büyük metrekarelere sahip 3+1 dairelerimizin aidatlarını ise 430 TL olarak belirledik” şeklinde konuştu.

Sitelerde aidat borçluları nasıl duyurulmalı?


Geri Dön