29 / 03 / 2024

Site yönetim planı ne zaman yapılır?

Site yönetim planı ne zaman yapılır?

Site kapsamındaki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenleniyor. Peki, site yönetim planı ne zaman yapılır? Site yönetim planı değiştirilebilir mi? Site yönetim planı ne zaman değiştirilebilir?



Site yönetim planı ne zaman yapılır?

Site kapsamında bulunan parsel ve parsellerdeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri, kendi sorunlarına ve yalnız o bloğa ait ortak yerlere ilişkin olarak, o blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetiliyor.


Site yönetim planı; Anagayrimenkulün, yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve deneticilerin alacakları ücretleri, yönetime ve paylaşıma ait diğer hususları düzenleyen ve bütün kat maliklerini bağlayan özel sözleşme hükmünde tapuda tescil edilmiş bir belge olarak ifade ediliyor.


Site kapsamındaki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenleniyor. Peki, site yönetim planı ne zaman yapılır? Site yönetim planı ne zaman değiştirilebilir?


Site yönetim planı, kat mülkiyeti veya Kat irtifakı tesis edilirken yapılıyor. Bu plan,toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlıyor. 


Site yönetim planı her zaman değiştirilebiliyor. Ancak yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu aranıyor.

 

Geçici yönetimle ilgili yönetim plânı hükümleri, toplu yapı alanındaki bağımsız bölüm maliklerinin beşte dördünün oylarıyla değiştirilebiliyor. 


Site yönetimi için gerekli evraklar!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön