26 / 04 / 2024

Sivas Muhtarlar Toplantısı'nda yatırım konuşuldu!

Sivas Muhtarlar Toplantısı'nda yatırım konuşuldu!

Sivas Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından muhtarlar toplantısı gerçekleşti. Toplantıda bölgedeki yatırım planları anlatıldı.



Merkez ve ilçelere bağlı köy muhtarlarının sorunlarının dinlenmesi amacıyla Sivas Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından düzenlenen muhtarlar toplantısının onuncusu gerçekleştirildi. 

Sıcak Çermik Kaplıcalarında bir termal otelde düzenlenen toplantıya Vali Davut Gül, Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Habip Soluk, Selim Dursun, Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya. Yeliz Yıldızhan, Zara Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, il Emniyet Müdürü Turan Aksoy, il Jandarma Komutanı J. Albay Sinan Şen, Zara Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala, bölge il ve daire müdürleri, meclis üyeleri ile Zara ilçesinin muhtarları katıldı. 


Program Sivas Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve son yıllarda Sivas ta yapılan yatırımların anlatıldığı tanıtım filmi ile başladı. Toplantıda konuşan Vali Davut Gül, devlet olarak amaçlarının vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak olduğunu söyledi. 


Gül, insanı yaşat ki devlet yaşasın temel prensibi ile hizmet ettiklerini belirterek, "İnsanı hizmet ederek yaşatacağız. Bu açıdan ben çok şanslıyım. Sivas'ı genel hatlarıyla biliyorum. Sivaslı milletvekillerini biliyorum. Uzun yıllar bu şehirde görev aldım. Biz işin aşçısıyız. Mutfağında da sizler varsınız. Bu sene Sivas'ta da, Zara'ya geçmiş yıllardan daha çok hizmet edeceğiz. Bu yıl KOYDES'ten 87 milyon TL gelecek. Bu rakam gecen yılın 6 katı durumunda" dedi. 


Milletvekili Mehmet Habip Soluk ise. Türkiye'nin dört bir yanında ayrım yapılmaksızın hizmetler yapıldığını ifade ederek, "Ülkemizin her karışına dantel gibi ilmik ilmik hizmetler yapıldı." diye konuştu. 

Milletvekili Selim Dursun, kırsalda ülke genelinde çok sayıda proje yapıldığını ifade ederek, Sivas'ında bu hizmetlerden en güzel şekilde faydalandığını kaydetti. 


Daha sonra söz alan Milletvekili Hilmi Bilgin de Sivas'ın yüzölçümü bakımında geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu dile getirerek; "Sorunları tek tek çözüyoruz; bu yıl daha da çok hizmet gerçekleştirilecek." dedi. 


Konuşmalarından ardından muhtarlara katılım sertifikaları takdim edildi.



Sivas Memleket


Geri Dön