26 / 04 / 2024

Sivas Numune Hastanesi'nin açılışı gerçekleşti!

Sivas Numune Hastanesi'nin açılışı gerçekleşti!

Sivas'ta yapımı tamamlanarak hizmete giren 700 yataklı yeni Numune Hastanesi'nin resmi açılışı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti.



Sivas'ta yapımı tamamlanarak hizmete giren 700 yataklı yeni Numune Hastanesi'nin resmi açılışı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti. Temeli 2011 yılında atılan hastanenin açılış programına İsmet Yılmaz'ın yanısıra, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun da katıldı. TBMM Başkanı Yılmaz, Sivas Numune Hastanesi'nin yaptığı konuşmada, kente standartları yükseltecek hizmetler yapıldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Hastanenin, sağlıktaki değişim ve dönüşümün bir parçası olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye'nin en iyi sağlık sistemlerinden birine sahip olduğunu söyledi. Sağlıkta 2003'ten bu yana önemli mesafeler katedildiğini dile getiren Yılmaz, 2003'te % 39 olan sağlıkta memnuniyet oranının bugün yüzde 73'e yükseldiğini belirtti.


70 BİN YABANCI HASTA VAR

Turizmde sağlık turizmi adında yeni bir dal açıldığına dikkat çeken TBMM Başkanı Yılmaz, sağlık turizminin her geçen gün arttığını kaydetti. Yılmaz, Türkiye'ye dışarıdan gelen 70 bine yakın hasta olduğunu ve bunu artırmayı planladıklarını dile getirdi. Yapılan hizmetlerin eski ve yeni Türkiye'yi anlattığına işaret eden Yılmaz, “Bazıları ne için eski Türkiye'ye hayran olur veya bunu isterler akıl alır gibi değil” diye konuştu. Geçmişte yaşanan hastane skandallarına da değinen Yılmaz, “İnsanın hastası vefat edince eğer masraflarını ödemezseniz cenazesini size teslim etmezlerdi. Biz bu durumdan geldik... Eski Türkiye işte bu!” ifadelerini kullandı.



“Sağlıkta 'dün dersi' verilmeli”

TBMM Başkanı Yılmaz, Türkiye'de sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaşandığını belirtti. Türkiye'de sağlık, eğitim, ulaşım, toplu konut ve çevre alanlarında bir “dün dersi” verilmesi gerektiğini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti: “Dünü çok çabuk unutuyoruz. Dolayısıyla bu Türkiye'de bir dün dersi verilmesi lazım. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, toplu konutta, çevrede dün nasıldı? Bunları unutmamak lazım. Her işin başı sağlık. Allah devletimizi daim eylesin. Zira devlet olmazsa Suriye'ye bakarsanız insanın ne malının, ne mülkünün değeri olmadığı görülüyor. Dolayısıyla bu devletin değerleri için can veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Sağlığınız olmazsa geri kalan malınızı, mülkünüzü, evladınızı, ailenizi ve hatta vatanınızı göremeyecek duruma geliyorsunuz.”


Yeni Şafak


Geri Dön