25 / 04 / 2024

Siyasi istikrar ofis ticaretini arttırdı!

Siyasi istikrar ofis ticaretini arttırdı!

Ticari gayrimenkul üzerine finansal ve profesyonel hizmetler veren, yatırım yönetimi alanında danışmanlık hizmetleri sunan JLL'in Türkiye ofisi, 2015'i yaklaşık 1 milyar TL tutarında beş alımsatım işlemi ile tamamladı.



JLL Türkiye Sermaye Piyasaları Direktörü İdil Hamzadi, bu rakamın 2014'te yaklaşık 400 milyon TL olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, "Bu tutarın yüzde 40'ının 1 Kasım tarihinden sonra gerçekleşmiş olması önemli bir ayrıntı. Bunu politik istikrarın yatırım piyasaları için önemi ve yatırımcıların politik istikrara verdikleri olumlu tepki şeklinde yorumlayabiliriz" dedi. 


Sabah


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


JLL Türkiye, 2015 yılında perakende ve ofis alanlarında yaklaşık 1 milyar TL'lik alım-satım işlemi G gerçekleştirdi. 2014 işleminin 400 milyon TL olduğuna dikkat çeken JLL Türkiye Sermaye Piyasaları Direktörü İdil Hamzadi, "1 müyarhiişlemm yüzde 40 inin 1 Kasım sonrası olması önemli ayrıntı. Dikkat çeken işlemlerden biri, perakende sektörünün en yüksek montanlı yatırımı olan 223 milyon TL'lik  İzmir  Carrefoursa satişı" dedi. 

 

Sözcü


Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


2007 yılından bu yana 2,5 milyar dolar değerinde ticari gayrimenkul yatırımına aracılık eden JLL Türkiye, 2015 yılında 266 milyon liralık ofis satışı gerçekleştirdi. 


FON BÜYÜKLÜĞÜ 10 MİLYAR DOLAR 

JLL Türkiye Sermaye Piyasalan Direktörü İdil Hamzadi, "JLL üzerinden ticari gayrimenkul yatınmlan için Türkiye'ye odaklanan uluslararası fonlann toplam büyüklüğü yaklaşık 10 milyar dolar seviyesinde bulunuyor" dedi. 


2014 yılında 400 milyon liralık alım-satım işlemi gerçekleştirdiklerini belirten Hamzadi, 2015 yılında bir milyar liralık alım saüm yaptıklannı vurgulayarak bir yıldaki çarpıcı artışa dikkat çekti. Hamzadi, bir milyar liralık işlemin yüzde 40'ı 1 Kasım tarihinden sonra gerçekleştiğini bildirdi. 


Özgür Düşünce


Geri Dön