19 / 04 / 2024

Son dakika! Petrolün varili kritik seviyeye düştü: Rusya petrol üretimini azaltıyor!

Son dakika! Petrolün varili kritik seviyeye düştü: Rusya petrol üretimini azaltıyor!

Petrolün varilinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından yaptırımlar uygulanan Rusya yaşanan lojistik sorunlar nedeniyle petrol üretiminin mart ayına göre yüzde 5 azalacağını aktardı ve petrolün varil fiyatı kritik seviyeye düştü. Petrolün varil fiyatında son dakika...



Rusya Ukrayna Savaşı nedeni ile küresel petrol piyasalarında oluşabilecek tedarik sıkıntılarını gidermeye yönelik güvence vermek amacı ile acil durum rezervlerinden 120 milyon varil petrolü daha açacağını açıklamasının ardından sert düşüş yaşadı. Petrolün varili saat 22:11 itibariyle kritik seviye olan 100 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Petrolün varil fiyatı dün 107,79 dolardan işlem görürken bugün Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) acil rezervlerden 120 milyon varil petrol açacağını açıklamasının hemen ardından 101 dolar seviyesinde işlem gördü. Gün içerisinde aşağı yönlü haret eden petrolün varili bugün saat 19:01 itibariyle 99,04 dolar seviyesine kadar geriledi. Şu an saat 22:11 itibariyle petrolün varil fiyatı kritik seviye olan 100 dolardan işlem görüyor. 

Petrolün varili neden düştü? Petrol fiyatlarında neler oluyor? İşte son dakika gelişmeleri...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön