18 / 05 / 2024

Sözleşmeli personel kadrosuna kavuşuyor!

Sözleşmeli personel kadrosuna kavuşuyor!

Kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışanlara kadro öngören kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.



Kamuda görev yapan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek kabul edildi.

Teklifte, Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında açıktan vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyım olarak görev yapmakta olup gerekli koşulları taşıyanlar, Başkanlıkça ilan edilecek yerlerde görevlendirilmek için imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlı memur kadrolarına atanabilecek.

 Sözleşmeli personel kadrosuna kavuşuyor!

KİMLER KADRO ALABİLECEK?

Memur kadrolarına ataması yapılmış olanların, 4 yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamayacak. Yabancı uyruklu kişilerin, Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde öğretmenlerin, adli tıp müessesesi uzmanlarının, hizmetine kısmi zamanlı olarak ihtiyaç duyulacakların, devlet konservatuvarlarında görevli sanatçı öğretim üyelerinin, İstanbul Belediyesi Konservatuvarında sanatçı olanların, dış kuruluşlarda ve yurt dışı teşkilatlarında belirli bazı hizmetlerde çalıştırılacak olan personelin de zorunlu hallerde sözleşme ile istihdamları sağlanabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön