16 / 04 / 2024

S&P, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti!

S&P, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti!

Standard & Poor's Global Ratings, Türkiye'nin kredi notunda değişikliğe gitmedi. Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notu "BB" seviyesinde teyit edildi, görünümü "negatif" olarak korundu.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu teyit etti. S&P tarafından Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB" seviyesinde, yerli para cinsinden kredi notunun da "BB+" seviyesinde teyit edildiği, görünümünün de "negatif" olarak korunduğu bildirildi.

Açıklamada, negatif görünümle ilgili olarak, dış finansal koşullardaki değişimin Türkiye'nin finansal ve kurumsal sektörünü kısıtlayabileceği belirtildi.

Uyarı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, S&P tarafınfan yapılan açıklamada para politikasının enflasyon ve döviz baskılarını engelleyememesi durumunda ülkenin kredi notunun düşürüleceği uyarısında bulunuldu. Türkiye'nin dış finansmanının ve genelde inşaat ile kamu tüketimine yapılan yatırımların ülkenin gelecekteki ekonomik ve finansal istikrarı için risk oluşturduğu belirtildi. 

S&P ayrıca yaptığı açıklamasında, kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya oranının azalması, enflasyon baskılarının yatışması, Türk lirasının değerinin dengeye kavuşması, büyüme beklentilerinin artması ve dış finansmanın dengelenmesi durumlarında Türkiye'nin görünümünün "durağana" yükseltileceğini bildirdi.

Büyüme yavaşlayacak

Türkiye geçen yıl yüze 7 büyüme yakalamıştı. Ancak S&P, Türkiye ekonomisinin bu sene yüzde 4, gelecek sene de yüzde 3,2 büyüme göstermesinin tahmin edildiğini aktardı.


Geri Dön