25 / 04 / 2024

Şua İnşaat Fikirtepe'de yıkım için neyi bekliyor?

Şua İnşaat Fikirtepe'de yıkım için neyi bekliyor?

Fikirtepe'de iş yapma niyetinde olan firmalar kamulaştırma süreci dahil bir kaç imzası kalmış olmasına rağmen adaları boşaltıp birer birer adaları yıkmaya başlarken bazı firmalardan hala ses çıkmıyor...




Fikirtepe'de iş yapma niyetinde olan firmalar kamulaştırma süreci dahil bir kaç imzası kalmış olmasına rağmen adaları boşaltıp birer birer adaları yıkmaya başlarken bazı firmalardan hala ses çıkmıyor. Yolları çamura dönmüş adada Kadıköy Belediyesi'nin ilgisizliği de cabası...


Fikirtepe'de iş yapma niyetinde olan firmalar kamulaştırma süreci dahil bir kaç imzası kalmış olmasına rağmen adaları boşaltıp birer birer adaları yıkmaya başlarken bazı firmalardan hala ses çıkmıyor. 


Fikirtepe'de en tepe noktada, en manzaralı adalardan birisinde anlaşma imzalayan Şua İnşaat'tan ses seda yok. Şua ile anlaşan vatandaşlar Anka, Nuhoğlu, Ekşioğlu adalarında yapılan yıkım ve inşaat çalışmaları arasında kalırken yolların bakımsızlığı, çamur olması ve hafriyat çalışmalarından kaynaklanan tehlikeler ile boğuşmaya devam ediyor.


Şua İnşaat kamulaştırma sürecine başvurmuş bulunarak topu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına atmış bulunmakta.


Özellikle sektör içerisinde Fikirtepe bölgesinde sona kalan bir kaç imzaya rağmen büyük uğraşlar sonucu vatandaşlar ile uzlaşarak imzaları tamamlayıp yüzde 100 bütünlüğü yakalaması karşısında Şua adasında her hangi bir hareket olmaması vatandaşları tedirgin ediyor.


Şua inşaat ile anlaşma yapan vatandaşlar firmanın bir an önce icraate geçmesini istiyorlar.


Kadıköy Belediyesi de duyarsız...

Yıkım , çamur ve umutsuz bekleyiş ne zamana kadar sürecek, Belediye Fikirtepe'den taşınana kadar vergisini almaya devam ettiği vatandaşlara neden hizmet sunmakta ağır kalıyor?



Şua inşaat'ın anlaştığı tek adada ciddi bir irade ortaya koyup koymadığı tarışılırken yolları çamura dönen ada içerisinde, vatandaşların şikayetlerine rağmen Kadıköy Belediyesi'nin ilgisizliği, yaşamsal sorunların artmasında başlıca etken olmaya devam ediyor. 


Şua İnşaat Fikirtepe de yıkım için neyi bekliyor?


Şua İnşaat Fikirtepe de yıkım için neyi bekliyor?




Fikirtepe haber


Geri Dön