19 / 04 / 2024

Suat Özçağdaş'tan kaçak yapı itirafı!

Suat Özçağdaş'tan kaçak yapı itirafı!

Cumhurbaşkanlığı İiletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki konutunu fotoğrafladığı ortaya çıkan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ifadesinde olay yerine gittiğinde kaçak yapı görmediğini belirtti.



Cumhurbaşkanlığı İiletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'ta yer alan  evini fotoğrafladığı ortaya çıkan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın verdiği ifadede "olay yerinde kaçak yapı görmedim" dediği ortaya çıktı. Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre Suat Özçağdaş'ın ifadesi hem kendi partisi CHP bem de Cumhuriyet'in tezlerini darmadağın etti.

Özçağdaş'ın ifadesinde şunları söylediği bildirildi:

ARAZİYE BAKTIM KAÇAK YOKTU!

"Ben Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar İlçe Başkanı olarak görev yapmaktayım ve aynı zamanda yine Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar Belediye Meclisi Grup Başkanıyım. Grup Başkanı olarak basına yansıyan kaçak inşaatın devam edip etmediğini görmek amacıyla ilçe sınırları içerisindeki şikayet konusu olan yere yanımda yine parti görevlisi olan Ali Selçuk Kaya ve Mehmet Sarıyar ile bana ait olan 34 SZ …. Plaka sayılı aracım ile gittim. Konu olan yer kamuya açık herkesin görebileceği sokaktan geçince net bir şekilde görülen taşınmaz arazide herhangi bir şekilde kaçak inşaatın olmadığını caddeden geçerken gördüm ve konu ile ilgili herhangi bir bilgi istenildiği zaman bilgim olsun diye fotoğrafını çektim. Fotoğrafa bakıldığı zaman boş bir arsa olup içinde insanların olmadığı görülmektedir. Ben üzerime isnat edilen suçlamayı kabul etmiyorum. Herhangi bir şekilde kimsenin özel hayatına müdahale etmem ve konut dokunulmazlığı ihlali söz konusu değildir. Çünkü herkes tarafından kolaylıkla görülen bir arazidir. Etrafı herhangi bir şekilde kapatılmamıştır. Bu anlattıklarım kendi rızam ile tutanakla teslim ettiğim fotoğrafta görülecektir. Fotoğrafını çektiğim alan Boğaziçi imar alanında olup herhangi bir şekilde inşaat yapılması yasaktır. Belediyedeki görevim ve siyasi kişiliğim nedeniyle basına da yansıyan bu taşınmazın son durumunu görmek amacıyla gittim. Herhangi bir suç işleme kastım da yoktur ve müştekiyi de tanımam."

Cumhuriyet Gazetesi ve CHP, İletişi Başkanı Fahrettin Altun'un Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı arazi üzerine kaçak yapı inşaa ettiğini iddia etmişti.

 

Fahrettin Altun Üsküdar'daki o arsayı 12 kat yüksek fiyata kiralamış!

Fahrettin Altun'un avukatı Sezgin Tunç'tan arsa açıklaması!


Geri Dön