26 / 04 / 2024

Süleyman Soylu: Sel bölgelerinde 1000'in üzerinde konut inşa edilecek!

Süleyman Soylu: Sel bölgelerinde 1000'in üzerinde konut inşa edilecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kastamonu Bozkurt'taki konut yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kastamonu Bozkurt'taki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki koordinasyon toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türk milletinin sel bölgesi için büyük bir dayanışma örneği sergilediğini dile getiren Soylu, bu dayanışmanın Türk milletinin asaletinden geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı dahilinde sel bölgesinde yaraların sarılması amacıyla herkesin elini taşın altına koyduğunu dile getiren Süleyman Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz. Bizatihi özellikle nakdi yardımların AFAD kampanyasına yöneltilmesi, AFAD kampanyası talimatını vermesi, aynı zamanda kendisinin bu konuda örnek olup, insanlarımızın buraya yardım etmesi konusundaki iradesini açıkça göstermesi ve bu konuda önderlik etmesi bizim de sahadaki moralimizi ve yapabileceklerimizin kapasitesini yükseltmiştir." dedi.

Süleyman Soylu: Sel bölgelerinde 1000 in üzerinde konut inşa edilecek!

Süleyman Soylu, "Şu ana kadar AFAD hesaplarına toplam 390 milyonun üzerinde bağış geldi. Fakat hem taahhütler, hem de gelecekler var. Onlardan bahsetmiyorum. Bu esnada illerimizin valiliklerinin açtığı özel bağış hesapları var. Bunlara da toplam 60 milyon bağış geldi. Bu 450 milyon demektir. Yani bugüne kadar sel yardım ve AFAD hesaplarımıza 450 milyon lira, 390'ı AFAD, 60'ı valilikler olmak üzere 450 milyon geldi." şeklinde konuştu.

Sel bölgesinde hasarlı konutların yıkımına ilişkin çalışmalar yapıldığını dile getiren Soylu, şunları söyledi:

"Yaklaşık şu ana kadar 100'e yakın konut yıkıldı. 582 bina, 1061 bağımsız bölüm ağır hasarlı, yıkık veya acil yıkılacak. Yani binin üzerinde konut yapılacak. O da bu maliyetin içinde. Toplam şu ana kadar belirlediğimiz maliyet 5,8 milyar lira. Yani bunda orman yangınının bedeli yok. Yani onun oluşturduğu hasar yok, maliyet yok. Ona orman çalışıyor. Aynı zamanda bunda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, bu bölgelerde hasar gören tesislerin yeniden yapım ve onarımı yok ama diğerlerinin önemli kalemleri, ana kalemleri, başat kalemleri var. Tabii yapımına başlandıktan sonra hangi maliyetler önümüze çıkacak, o da ayrı bir bölüm. Yine bu 5,8 milyar liranın içinde şehirlerimizde yapılacak evlerden, köylerde kırsala yapılacak evlere kadar tüm maliyetler söz konusudur. Burada yıkılan sanayi sitesi, dükkan ve evler. Şunu bu ülkenin bir evladı olarak söylemek istiyorum. Hem devletimizle, hem milletimizle gurur duyuyoruz. Zenginliğin ve büyüklüğün niçin olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Burada milletimize moral veren herkese de şükranlarımızı ayrıca ifade etmek istiyoruz."

Afet bölgelerinde inşa edilen konutlar 1 sene içerisinde teslim edilecek!


Geri Dön