25 / 04 / 2024

Sultangazi'ye metro ve tramvay müjdesi!

Sultangazi'ye metro ve tramvay müjdesi!

Yerel seçimler için hazırladığı projeleri anlatan Sultangazi AK Parti Belediye Başkan adayı Abdurrahman Dursun, yeni dönemde Vezneciler- Sultangazi- Fenertepe metro hattı ile Habibler-Tepeüstü tramvay hatlarının hayata geçirileceğini söyledi.



Sultangazi AK Parti Belediye Başkan adayı Abdurrahman Dursun, yerel seçimler için hazırladığı projeleri anlattı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, 530 bin kişilik nüfusuyla gelişen ve her geçen gün değeri yükselen Sultangazi’de ulaşımdan, eğitime, yeşil alanlardan kültürel yatırımlara kadar onlarca vizyoner proje hazırlandı.

Dursun “Gezdiğimiz yerlerde bize bildirilen sorunların hükümete yönelik sorunlar olmadığını görüyoruz, bu da bizi sevindiriyor doğrusu. Çeşitli sorunlarımız var tabi ki fakat bunlar çözülmeyecek problemler değil” diye konuştu. 

Sultangazi’nin ilçe geçmişini 10 yıllık olduğunu söyleyen Dursun “İki dönemdir, kamu binalarını yapan, yolları daha iyi hale getirmeye çalışan, kültür merkezleri yapmaya çalışan bir belediyeyiz. Bu süre zarfında AK Parti belediyeciliği çok güzel işler yaptı. O güzel işlerin içine veya üzerine daha güzel şeyler katmak için çalışıyoruz. İmalat ve bina konusunda yeniliklerimiz olacak ama ‘Gönül Belediyeciliği’ diyerek yola çıktık. Önce gönüllere dokunmalıyız. Artık ne kadar bina yaparsanız yapın, ne kadar yatırım, yol vb. yaparsanız yapın bunların insanların bakış açısında fazla bir yer tutmadığını görüyoruz. İnsanlar kendilerine dokunan işlere bakıyorlar” açıklamasında bulundu.

İNSAN ODAKLI ŞEHİR 

Sultangazi’nin kültürel-sanatsal faaliyetlerle, yeşil alanlarla, ormanla ve hayvanat bahçesiyle anılmasını arzuladıklarını söyleyen Dursun “Koca binalarıyla anılsın istemiyoruz, kimsenin beklentisi de bu değil zaten. İyi bir gençlik var, bu gençliğin iyi yetiştiği, güzel nesillerin çıktığı yaşanılabilir bir şehir olsun istiyoruz. Hedefimiz insan odaklı şehir yapmak” dedi.

ÇEVRE DÜZENLEMELERİ

Başkan adayı Dursun Sultangazililer için tasarladığı ve 31 Mart ile beraber projeleri şu şekilde anlattı: ''Halkımızın yaşamını olumsuz etkileyen taş ocaklarından oluşan toz kaynaklı hava kirliliğinin iyileştirilmesi amacıyla; üretim alanlarının modernize edilerek sahaların düzenlenmesi ve çevresinin ağaçlandırılarak yeşillendirilmesi, sütre duvarıyla çevreleyerek tozun emiliminin sağlanması, aynı zamanda harfiyat araçlarının ulaşımı ile şehir ulaşımının ayrılarak ulaşımın iyileştirilmesi.''

DEV ULAŞIM HAMLELERİ

Ulaşım için de kavşak düzenlemesi ile alternatif güzergahlar için projeler hazırlandığını söyleyen Dursun, temel sorunun şehrin giriş ve çıkışlarında yaşandığını belirtti. Toplu ulaşım ağının daha da yaygınlaşacağını belirten Dursun, önümüzdeki dönem de Vezneciler- Sultangazi- Fenertepe metro hattı ile Habibler-Tepeüstü tramvay hatlarının hayata geçirileceğini vurguladı. 

RAHATLATILACAK

Şehrin giriş ve çıkışlarını rahatlatacak yeni projeler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan adayı Dursun “Tem otoyolu Mahmutbey Doğu kavşağı-Gazi kavşağı arası Tem Kuzey Güney yan yolları düzenleme projesi, Tem otoyolu Sultangazi çıkışı ve Tem Metris kavşağı uygulama projesi, ve Mahmutbey caddesi-Mustafa kemal caddesi projesinin hayata geçirilmesi ile şehrimizde trafik tamamen rahatlayacaktır” diye konuştu.

SEMT SPOR VE BİLGİ MERKEZLERİ

Cebeci, Yunus Emre, Gazi Ve Esentepe Mahallelerinde Hizmet Tesisleri yapılacağını altlarına otopark inşa edileceğini söyleyen Dursun, şu ifadeleri kullandı: “Semt Spor ve Bilgi Merkezleri isimli bir projemiz var. İçinde havuzumuz olacak. Bu komplekste birde spor salonu yapacağız fakat bu spor salonu sadece kadınlara tahsis edilecek. 15 mahallede 15 tane spor kompleksi yapacağız. Bir tarafta havuz, bir tarafta spor kompleksi olacak. Öğrenciler için çalışma alanları oluşturacağız, gece 12 ye kadar açık olacak ve çocuklarımıza ders çalışma imkanı sağlayacak. Aynı yerde bir kütüphane, bir de dijital kütüphane olacak. İçinde insanların her şeyi bulabilecekleri bir kompleks olacak.”

HER MAHALLEYE TAZİYE EVİ

İlçenin belli merkezlerinde, bütün mahallelerimizin yararlanabileceğini ve misafirlerini ağırlayabileceği taziye evlerinin hayata geçirileceğini söyleyen Dursun, “15 mahallede 15 ‘Taziye Evi’ projemiz var. Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı rahat olduğu, tuvaletlerinin farklı olduğu, lavabolarının, mutfağının, mescidinin ayrı olduğu insanların rahat bir şekilde taziyelerini kabul edebilecekleri bir taziye evi projemiz var” dedi.

ASKERİ ALAN İÇİN ADIM

Esenler ve Başakşehir’e ait askeri bir alandan pay almak için çalışacaklarını müjdeleyen Dursun, buradan Sultangazi’ye paralel bir hat almak için uğraşacaklarını kaydederek “Askeri alanda herkesten daha fazla komşuluk sınırımız var. O yüzden bir şey söylenecekse biz de varız. TEM’den Habipler’e kadar büyük bir bölüm bizim sınırımızdır. Oradan yer aldığımız anda büyük bir eğitim projemiz var. Burada dev bir eğitim kompleksi inşa etmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön