20 / 04 / 2024

Avcılar'a metro ve banliyö müjdesi!

Avcılar'a metro ve banliyö müjdesi!

Avcılar' dan Bahçeşehir' e kadar 4.5 kilometrelik trafiği rahatlatacak bağlantı yolunun temeli atıldı. Başkan Topbaş törende Ispartakule' ye metro ve de banliyö müjdesi verdi.



Avcılar Ispartakule - Bahçeşehir Bağlantı Yolu ile Avcılar Tahtakale Köprüsü ve Yol ile Kavşak Düzenlemesi'nin temeli Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı törenle atıldı. Topbaş, Avcılar'a 10 yılda yaklaşık 650 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, yeni yatırımlarla ulaşımın daha da rahatlayacağını söyledi. 4.5 kilometrelik trafiği by-pass edecek olan Avcılar Ispartakule - Bahçeşehir Bağlantı Yolu'nun maliyetinin 4.5 milyon lira olduğunu, trafiğe güven getirecek 'Avcılar Tahtakale Köprüsü ve Yol ile Kavşak Düzenlemesi'nin de 1 milyon liraya mal olacağını ifade eden Kadir Topbaş, "Banliyö hattının Ispartakule'ye gelmesi için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Mecidiyeköy- Mahmutbey Metrosu, Halkalı ve Ispartakule'ye uzayacak. Bakırköy - Avcılar - Esenyurt - Beylikdüzü - Tüyap - Büyükçekmece Metro Hattı ise 2017'de tamamlanacak ve Üsküdar'a 44.5 dakikada, Ümraniye'ye 58 dakikada gidebileceksiniz" diye konuştu. 


7 KM 800 METREYE DÜŞECEK 

TEM'in yan yollarını rahatlatacak bir yol çalışması ile kavşak çalışmasının temelini attıklarını dile getiren Topbaş, "Hem TEM'in yoğunluğu ortadan kalkacak, hem de Ispartakule Bahçeşehir arasındaki yol 7 kilometreden 800 metreye düşecek" diye konuştu. Avcılar'ın Tahtakale Mahallesi'nin imar sorununu çözmek için seçimden hemen sonra çalışma başlatacaklarını da müjdeleyen Topbaş, "Tahtakale Mahallesi'ni Çevre Şehircilik Bakanlığı rezerv alan ilan etti. Buranın planları yapılacak. Burada size nasıl bir imar gerekiyorsa inşallah önümüzdeki dönem bizim desteğimizle ilçe belediyesi yapacak. 10 yıldır kimseyi mağdur etmedik, kimseyi yerinden etmedik" dedi. Topbaş, işlerin müteahhidiyle kürsüde yaptığı pazarlıkla 3,5 ay olarak verilen süreyi 2,5 aya indirdi. Topbaş, daha sonra milletvekilleri ve çocuklarla birlikte butona basarak yol ve kavşağın temelini attı. 


KAĞITHANE'NİN İLK TÜNELİ AÇILDI

Kağıthane'nin ulaşımını rahatlatmak için Kağıthane Belediyesi'nin kendi bütçesiyle yaptığı, Türkiye'nin ilk belediye özkaynaklı tünelinin açılışı Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın katıldığı programla yapıldı. 10 milyon lira yatırım bedelli, 185 metre uzunluğundaki Çağlayan Taşlık Tüneli'nin etrafında 3 bin metrekarelik çocuk parkı ve yeşil alan bulunuyor. Başkan Kılıç, tünelin İstanbul'un da trafiğini rahatlatacağını söyledi. 


ESENLER'İN ÜÇTE BİRİ DÖNÜŞECEK

Esenler'deki kentsel dönüşüm çalışmaları toplam 220 bin metrekare alanda sürüyor. İlçedeki ilk dönüşüm konutları hak sahiplerine teslim edildi. 6 ayrı noktada yürütülen çalışmalarda toplam 10 bin 234 konut da üretim bandında. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, yeni dönemde de en önemli çalışmalardan birisinin kentsel dönüşüm olacağını belirtti ve 10 yıl içinde ilçenin üçte birinin dönüştürüleceğini söyledi. Göksu, yeni dönemde kültür altyapısını da tamamlayacaklarını, kültür merkezi, kütüphane ve atölyeler yapacaklarını kaydetti. 


AA


Geri Dön