24 / 04 / 2024

 Süt fiyatlarında tehlikeli gelişme! 'Hayvancılık sektörüne faturası ağır olur'

 Süt fiyatlarında tehlikeli gelişme! 'Hayvancılık sektörüne faturası ağır olur'

Günlerdir süt fiyatlarındaki artıştan dolayı üretimde düşüş yaşanmıştı bu düşüşte süt fiyatlarında yükselişe neden olmuştu. Sanayici, çiğ süt ücretlerinin her şey dahil 11 lira olarak uygulanmasını isterken, kalan dişi hayvanların da kesime gitmesi tehlikesi söz konusu.



SÜT SANAYİCİSİ ZİNCİR MARKETLERİN DE DESTEĞİNİ ALARAK BASKISINI ARTIYOR!

Sanayicinin Bakanlık üzerindeki baskısını yükseltmek için belli market zincirlerinden de destek aldığı ifade edilirken, sanayicinin hedefine ulaşabilmek için üreticiye has süt almama tehdidini de çoğalttığını bildiriliyor.

 Süt fiyatlarında tehlikeli gelişme! Hayvancılık sektörüne faturası ağır olur

EN DÜŞÜK ÇİĞ SÜT ÜRETİM GİDERİ 10 TL ÇIKTI!

Ulusal Süt Konseyi’nin Ocak ayı çiğ süt üretim masrafı henüz açıklanmazken, Aralık ayı çiğ süt üretim masrafı ise 8.74 TL olarak söylenmişti. Ancak  yapılan hesaplamalara göre, en düşük çiğ süt üretim maliyeti 10 TL'ye yaklaştı. 

Özellikle et fiyatlarının yükseldiği bir çağda Bakanlığın böyle hatalı bir karara müsaade etmesi halinde kalan dişi hayvanların da kesimliğe gönderileceği kaydedilirken, "Ülke hayvancılığına bunun faturası çok ağır olur!' uyarısında bulunuluyor.


Kaynak:tarımdanhaber.com

 

Olmaz olmaz demeyin.. yaptılar oldu! Kış mevsimini ısınarak geçireceksiniz! Faturaları nasıl ödeyeceğim derdi bitti

BİM'den bir bomba indirim daha! Bu fiyatlar aklınızı başınızdan alacak! Acele edin fırsatı kaçırmayın

Besici çileden çıktı! Hayvanlarını satıp bakın hangi mesleğe yöneldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön