26 / 04 / 2024

Swap ile Güney Kore'den gelen para Merkez Bankası hesabına geçti

Swap ile Güney Kore'den gelen para Merkez Bankası hesabına geçti

Güney Kore swap anlaşmasının 780 milyon dolar karşılığı bölümü daha geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) hesaplarına aktarıldı.



SWAP ANLAŞMASI NEDİR?

İki tarafın belirli bir zaman dilimi içerisinde farklı faiz ödemelerini veya farklı para birimlerini karşılıklı olarak değiştirdikleri bir takas sözleşmesine swap sözleşmesi denilmektedir.

Swap ile Güney Kore den gelen para Merkez Bankası hesabına geçti

Swap piyasasında genel olarak döviz swapları ile faize dayalı swap sözleşmeleri işlem görmekte.

Faiz swapında biri sabit faizle, diğeri ise değişken faiz ile borçlanan iki taraf faiz ödemelerini birbirleri ile değiştirirler, ancak anapara hiçbir şekilde el değiştirmez.

Merkez Bankası'nın swap anlaşmaları 28 milyar dolara ulaştı!

Birleşik Arap Emirlikleri ile swap anlaşması imzalandı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön