26 / 04 / 2024

Tahincioğlu İstanbul'da 8 yeni proje yapacak!

Tahincioğlu İstanbul'da 8 yeni proje yapacak!

Sosyal medyada şantiyelerinde çalışmaların durduğu ve işlerinin kötü gittiği yorumları yapılan Tahincioğlu Grubu, iddiaları yaptığı bir toplantı ile yanıtladı. Özcan Tahincioğlu, söylentilerin aksine şantiyelerinde çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü söylüyor...



Gayrimenkul sektörü, Türkiye ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar, kurlardaki ve faiz oranlarındaki değişimden en fazla etkilenen sektörlerden biri. Artan konut stokunun yarattığı rekabet ve mevduat faizlerindeki yükseliş yatırımcının gayrimenkul iştahını azalttı. Birçok şirket bu süreçte zor duruma düştü. Sosyal medyada şantiyelerinde çalışmaların durduğu ve işlerinin kötü gittiği yönünde eleştirilere maruz kalan şirketlerden biri de Tahincioğlu. Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler bu eleştirilere yanıt niteliğinde bir toplantı düzenleyen Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ile çalışmalarını konuştu:

İnşaatı duran şantiyeniz var mı? Neler yapıyorsunuz?
Ekonomimizdeki tüm dalgalanmalara, sektörümüzde yaşanan sıkıntıya rağmen şantiyelerimizdeki çalışmalarımızda hız kesmedik. Nidapark Kayaşehir'deki 843 konutun teslimine başladık. Bağdat Caddesi aksı üzerinde yer alan 12 adet kentsel dönüşüm projemizi tamamladık. Nidapark Küçükyalı projemizin inşaatı planlanandan hızlı ilerliyor. Nidapark İstinye projemiz üç fazda ilerliyor. Kağıthane'deki Nidapark Ayyıldız projemiz de sürüyor. Birinci önceliğimiz devam eden Nidapark Küçükyalı, Nidapark İstinye ve Nidapark Ayyıldız projelerini tamamlamak ve teslimlerini gerçekleştirmek. Ayrıca Nidapark Kayaşehir'de şu anda teslim etmekte olduğumuz konutların dışında kalan ofis ve AVM inşaatlarımızı da 2020 sonuna kadar tamamlayacağız. Bugüne kadar projelerimizden iş Portföy, Ak Portföy, Vakıf GYO, Ünlü Portföy ve Re-Pie Portföy Yönetimi gibi gayrimenkul fonlarına veya GYO'lara satışlar yaptık.

Önümüzdeki dönem için planlarınız neler?
Önümüzdeki dönemde de kurumsal satışlara ağırlık vererek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Nidapark Bomonti'de yeniden markalama sürecindeyiz, uluslararası bir marka ile görüşmelerimiz yıl sonuna kadar netleşir. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ndeki projemizde de benzer bir gelişme var. O da 3-6-ay arasında netleşir. 

Yeni projeler olacak mı?
2023 yılına kadar mevcut projelerimizle devam edeceğiz. Kartal, Kozyatağı, Beykoz, Beylerbeyi, Ataşehir, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Çengelköy gibi birçok bölgede planlama aşamasında olan projelerimiz var.

Enerji Kimlik Belgesi’nde geri sayım başladı

Enerji verimliliği konusu tüm dünyada öne çıkan bir kavram. Enerji kaynaklarının verimli kullanılabilmesi ve enerji tasarrufu için Türkiye'deki tüm binaların Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması zorunlu hale getirilmişti. Bu kapsamda konut sahipleri ya da müteahhitler binaları için 1 Ocak 2020'ye kadar EKB almak zorunda. Resmi olarak yetkilendirilmiş enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından verilen bu belgeler A'dan G'ye kadar tasnif edildi. 2011 'den önce yapılan binalar için herhangi bir sınıf belgenin alınması yetiyor. 2011 'den sonra inşa edilen binaların enerji kimlik belgelerinin ise en az C kategorisinde olması gerekiyor. Uzmanlar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), enerji verimliliği yüksek bina sayısını artırmak için Enerji Kimlik Belgesi sınıfı A olan konutlar için değerinin yüzde 90'ı, B sınıfı otan konutlar için ise değerinin yüzde 85'i kadar kredi kullanımına olanak sağlayacağını belirtiyor.

Tükiye'nin ekonomisi konut satışlarıyla güçlenecek!
 


Geri Dön